Начало / Свят / Маргарет Атууд с нов роман след 5-годишна пауза

Маргарет Атууд с нов роман след 5-годишна пауза

Новият роман на Маргарет Атууд ще излезе през септември тази година, съобщи thebookseller.com. Книгата е със заглавие „The Heart Goes Last“. Тя ще прекъсне серията от 5 години без цялостен роман на канадската писателка. За последно тя публикува заглавие в тази литературна форма през 2010 г. – „Слепият убиец“.

Действието ще се развива в близкото бъдеще. Преврат води до това служителите на закона да бъдат затворени зад решетките, докато престъпниците са на свобода. Главните герои участват в социален експеримент, който ги принуждава да се откажат от свободата си, за да оцелеят.

Корицата на книгата предстои да бъде показана от Атууд в нейния профил в социалната мрежа „Туитър“. Издателство „Bloomsbury“, което ще публикува книгата, планира мащабна маркетингова кампания за нейното промотиране.

Маргарет Атууд е канадска писателка, поетеса и литературен критик, родена през 1939 г. Тя е една от най-награждаваните съвременни писателки – печелила е призовете „Arthur C. Clarke Award”, „Букър”, „Prince of Asturias” и др. Пише основно за социални проблеми, пречупени през призмата на научната фантастика. Българският читател я познава от книгите „Одисеята на Пенелопа”, „Слепият убиец” и „Наричаха я Грейс”.

Свързани заглавия
Излезе сборник с разкази от Маргарет Атууд

Заравят следващата книга на Маргарет Атууд за 100 години
Дарън Аронофски ще адаптира на малкия екран трилогия на Маргарет Атууд

Писателката Маргарет Атууд представи своя собствена бира

Най-важните антиутопии

Маргарет Атууд: Ние сме историите, които разказваме

Маргарет Атууд и Джойс Карол Оутс почетоха Дорис Лесинг

Книги от Маргарет Атууд тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3175

Маргарет Атууд отново посегна към поезията

Последните нейни стихове са от 2007-а Славната писателка ще издаде наесен нова стихосбирка, която е …