Начало / Любопитно / Оставете бебетата да мачкат книгите

Оставете бебетата да мачкат книгите

Когато бебетата и съвсем малките деца гризат и мачкат страници на книги – това са първите стъпки към тяхното ограмотяване, сочи проучване на неправителствената организация „От 0 до 3”, публикувано в blogs.edweek.org. „Когато говорим за развитие в този аспект, ние намираме връзка межди хапането на страниците от бебето, мачкането им от 2-годишното дете и отгръщането им от страна на 5-годишното”, коментират от организацията. „Първо децата си играят с книгите, но след третата година те започват да разпознават думи, рими, да се заслушват в историите и да изграждат езика си”.

Това, разбира се, не означава, че децата трябва да бъдат насилвани да четат от съвсем ранна детска възраст. Според учените, това много вероятно ще има негативен ефект. Бебетата и малките деца  развиват своите познания за книгите като се забавляват с тях. Така те постепенно разбират за какво служат, твърдят от „От 0 до 3” .

Затова, не трябва да се притеснявате, ако малкото ви дете има по-голям интерес в това да разруши книжката си от това да я прочете. Всеки контакт с книгите помага на малките да развият своите познания за литературата, езика, изразяването и общуването.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …

16 Коментари

  1. Имах нужда да напиша кратка бележка, бай да благодаря за всичките фантастични предложения, които се пускат на lira.bg. My продължително търсене в интернет е на финала на деня е призната с надеждни данни и техники за търговия с моите колеги. Бих твърдят, че някои от нас читателите са наистина сериозно късмет да живеят в един важен място с доста няколко отлични физически лица с проницателните указатели.

  2. Е, това е първата ми проверка на lira.bg! Ние сме група от доброволци и започване на нова инициатива в регионална общност в една и съща ниша. Вашият блог ни доставя ценна информация, за да работят. Свършили сте прекрасна задача!

  3. Приятно ми е ! Просто исках да отговори. Старателно обичаше своя пост. Продължавайте с голям работата по lira.bg . на добър час!

  4. Сега съм се радвам , че не съм забелязвала lira.bg , точно подходяща информация , която искаше ! най-добри пожелания

  5. Hahah , моя лаптоп се разби , когато бях разглеждат lira.bg последен път бях тук . И за последните 2 месеца са за този уеблог , толкова благодарна , че го намира отново ! : D С най-добри пожелания !

  6. Здравейте lira.bg. Открих вашия уеб сайт чрез Google , докато търсят подобен въпрос , вашия уеб сайт имам тук . Това изглежда добре. Имам отметки в Google Bookmarks ми да се върне по-късно . отношение на

  7. Благодаря ти, хубава работа! Това е нещо, че трябва да има.

  8. Хубав пост . Да се ​​научи едно нещо -трудно на напълно различни блогове ежедневието . Това се случва по всяко време да се стимулира да прочетете материално съдържание от различни автори и следвайте донякъде нещо от техния магазин . Бих искал да използвате някои от които с материала съдържанието на моя блог , дали нямате нищо против . Natually Ще ти дам хипервръзка във вашия уеб блог . Благодаря за споделянето. Пожелавам ви късмет !

  9. Едно нещо, което бих искал да коментирам , е , че загуба на тегло бърза програма може да бъде възможно чрез подходящ хранителен режим и упражнения . Размер народна засяга не само външния вид, но също така и на качеството на живот . Самочувствие, despression симптоми, рискове за здравето , както и физически възможности са засегнати при пускането на тегло . Възможно е да се направи всичко правилно и в същото време като печалба . Ако това се случи , медицински проблем може да е виновникът . Докато прекомерно количество храна и никога не е достатъчно упражнение на тялото обикновено са виновни, общи санитарни условия и популярни предписания може значително да се увеличи размера. Благодаря много :) за вашия пост тук. Поздрави!

  10. Fantastic уеб сайт. Много полезна информация тук. Аз го изпращам на АНО на няколко приятели , които също споделят в вкусна . И естествено, благодаря за вашите усилия ! Поздрави!

  11. lira.bg ще бъде идеалното блог за всеки , който иска да знае за тази тема . Знаеш ли , много , че това на практика е трудно да споря с теб (не че аз наистина бих искал ) . Абсолютно цяло ново завъртане на тема този е написана за година . Фантастични неща , просто отлично ! Пожелавам ви късмет

  12. Искам да започна страница в най-скоро време , но трябва да знаете някои разходи . Какви фактори ще трябва да платите , когато започна нашата интернет страница ? . Колко е уеб дизайнер ? Колко е вашето име на домейн ? Какъв е вашият месечен наем за име на домейн ? Колко ви плащат до сървърите на месец ? Колко ви струва сега? Някакви допълнителни такси? . Бих се радвал да чуя всички различни отговори и моля, дайте някакви съвети , ако можете . 10 точки най-добрият отговор . Поздрави!

  13. И за да не се върви по пътя на най-малкото съпротивление (да се увеличават годините за пенсиониране), въпросът “Как се изразходват парите от пенсионните осигуровки?” непрекъснато трябва да се поставя. Защото дори и сега при тези нива на осигуряване и при едно разумно харчене, тези пари биха били достатъчни за пенсии от порядъка над 1500 лв/м.

  14. Пред блока, в който живея, обикалят една шайка от 6-7 кучета, които биват изхранвани от бабите с ниските пенсии, които не им стигат парите за хляб. Това здраве да е, имали дали. Но днеска видях едно от псетата с шиниран крак. Е може ли да пари за лекарства да нямат, пък да слагат шини и да бинтоват кучешки крак.

  15. Хей, свикнали да пишат великолепно , но последните няколко мнения са доста скучни … ми липсват много писания. Минали няколко длъжности са само малко от пистата! хайде! 😉 😉

  16. Сега съм доволен, че аз забелязах lira.bg , точно подходяща информация, която исках !