Начало / Свят / Излезе сборник с разкази от Маргарет Атууд

Излезе сборник с разкази от Маргарет Атууд

Нов сборник с разкази от Маргарет Атууд излезе на англоезичния книжен пазар, съобщи huffingtonpost.com. Творбата е със заглавие „Stone Mattress“ и е публикувана от „Nan A. Talese“. Произведението включва 9 разказа и е първият подобен сборник на Атууд от 2006 г., когато тя публикува „Moral Disorder“.

В повечето разкази главни действащи лица са жени, които са имали тежка съдба като момичета, но триумфират в живота като възрастни. С типичния си стил Атууд засяга теми като романтични взаимоотношения, вродени дефекти, предразсъдъци в обществото, воля за живот. В тази книга се ясно се вижда влиянието върху авторката на фигури като Робърт Луис Стивънсън, Дафни дю Морие и Артър Конан Дойл. Творбата носи духа на успешния роман „Наричаха я Грейс“.

Маргарет Атууд е канадска писателка, поетеса и литературен критик, родена през 1939 г. Тя е една от най-награждаваните съвременни писателки – печелила е призовете „Arthur C. Clarke Award”, „Букър”, „Prince of Asturias” и др. Пише основно за социални проблеми, пречупени през призмата на научната фантастика. Българският читател я познава от книгите „Одисеята на Пенелопа”, „Слепият убиец” и „Наричаха я Грейс”.

Свързани заглавия
Заравят следващата книга на Маргарет Атууд за 100 години
Дарън Аронофски ще адаптира на малкия екран трилогия на Маргарет Атууд

Писателката Маргарет Атууд представи своя собствена бира

Най-важните антиутопии

Маргарет Атууд: Ние сме историите, които разказваме

Маргарет Атууд и Джойс Карол Оутс почетоха Дорис Лесинг

Книги от Маргарет Атууд тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …