Начало / Свят / Дългоочакваният нов роман на нобелистката Тони Морисън излезе на книжния пазар

Дългоочакваният нов роман на нобелистката Тони Морисън излезе на книжния пазар

Дългоочакваният нов роман на носителката на Нобелова награда за литература, Тони Морисън, „God Help the Child“, излезе на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today“. Емоционалната и пълна със символика книга е фокусирана върху проблеми като раса и как страданията на детето влияят на живота му като възрастен. Издателство е „Knopf“.

Главна героиня е млада жена на има Лула Ан Брайдуел, на кратко Брайд. Нейната синьочерна кожа е само един от аспектите на красотата й, заедно със смелостта, увереността и успехите в живота. Но точно този аспект кара нейната светлокожа майка да не й показва и капчица любов. Основен персонаж е и Букър – мъж, който Брайд обича, но губи в гнева си. Третият ключов персонаж е Рейн – мистериозно дете, с което тя се сблъсква. Важна роля играе и майката на Лула, Суийтнес, на която й отнема цял живот да разбере, че има значение какво причиняваш на едно дете и то може никога да не ти прости. „God Help the Child“ е поредният провокативен роман на доказаната авторка Морисън.

Тони Морисън е родена през 1931 г. Тя е сред най-важните литературни фигури на САЩ. Носителка е на Нобелова награда за литература за 1993 г. Печелила е още „Пулицър“ и американския президентски Медал на свободата. Известни нейни книги са „The Bluest Eye”, „Песента на Соломон”, „Възлюбена”, „Джаз“ и др. Изявява се и като активистка за правата на чернокожите.

Свързани заглавия
Новите книги на Ишигуро, Тони Морисън, Модиано, Кундера и Франзен са най-очаквани през 2015 г.
Нов роман от Тони Морисън излиза в края на април 2015 г.

Архивът на Тони Морисън ще се съхранява в библиотеката на университета „Принстън“

Книги на Херман Хесе, Джон Грийн и Тони Морисън премахнати от учебната програмата на училище в Тексас
Тони Морисън: Аз съм голяма писателка, защото съм голяма читателка
Тони Морисън направи първото дигитално раздаване на автографи от писател

Прочетете още

Toni Morrison's novels include Beloved, The Bluest Eye and Song of Solomon. She won the Nobel Prize for literature in 19

Златен медал за Тони Морисън

Писателката бе отличена от Американската академия за изкуство и слово Наградата е една от най-авторитетните …