Начало / Свят / Жозе Моуриньо представи първата си книга

Жозе Моуриньо представи първата си книга

Един от най-успешните, но и скандални футболни треньори, Жозе Моуриньо, представи първата си книга, съобщи британския таблоид „Дейли Мейл“. Той стори това в централния обект в Лондон на верига книжарници „Waterstones“. Изданието е със заглавие „Mourinho“. Многобройни фенове се снимаха, получиха автографи и стиснаха ръката на мениджъра на „Челси“, чийто прякор е Специалния.

Книгата представлява описание в снимки на първите 15 години от кариерата като треньор на португалеца. Тя съдържа 120 фотографии, повечето от които са публикувани за първи път. Треньорът разказва за върховете и провалите си и представя вижданията си за състоянието и развитието на футбола. Всяка снимка е придружена с цитат или мисъл на Жозе Моуриньо.

„Mourinho“ съдържа очаквани снимки с футболни легенди като сър Алекс Фъргюсън и Диего Марадона. Феновете ще се зарадват най-вече на непубликуваните досега снимки на треньора с неговото семейство и от поверителни срещи по време на работата му в различни клубове.

Моуриньо има успехи с почти всеки отбор, който е водил. Това са „Бенфика“, „Униао Лейрия“, „Порто“, „Челси“, „Интер“ и „Реал Мадрид“. Отношенията към него са полюсни. Той е или обичан заради успехите, които постига, или е критикуван заради провокативните си изказвания, засягащи съдии и съперници .

Свързани заглавия
Първата книга на Жозе Моуриньо излиза през октомври

Бившият френски селекционер Доменек се заяде с Мауриньо и куп звезди в книга
Бившият шеф на „Реал Мадрид“ Валдано критикува Моуриньо в книга
Нова биография показва тъмната страна на Жозе Моуриньо

Прочетете още

214688_b

Пътят към върха на двамата най-големи

Кой е по-добър – Кристиано Роналдо или Лионел Меси? Всеки футболен фен има категорично мнение …