Начало / Свят / Бившият френски селекционер Доменек се заяде с Мауриньо и куп звезди в книга

Бившият френски селекционер Доменек се заяде с Мауриньо и куп звезди в книга

Бившият национален селекционер на Франция Раймон Доменек стана поредният футболен треньор, който взриви света на Краля на спортовете с книга, съобщи „Льо Паразиен“. С „Mon dico passione du foot“ един от най-странните френски треньори има претенцията да преведе читателя от А до Я във футболната игра. Освен това той влезе в открита дискусия с колегата си Жозе Мауриньо и куп френски футболисти, сред които Никола Анелка и Франк Рибери.

На страниците на четивото Моуриньо отнася доста ирония заради началото на своята кариера, когато работи като преводач на сър Боби Робсън. „Това е проблемът с преводачите – идва един момент, в който си мислят, че те са хората, пишещи текста“, отбелязва Доменек.

Анелка пък е представен като „д-р Джекил и мистър Хайд“ заради скандала, който спретна в лагера на „петлите“, докато треньор беше Доменек. Впоследствие атаката се насочва и към Франк Рибери. „Той принуди националния отбор да следва неговото лошо поведение, дори актовете му на глупост, в Южна Африка и след това. После обаче господинът държеше примерно поведение, понеже искаше да спечели Златната топка.“. Доменек не крие негативното си отношение и към Зинедин Зидан, но пък възхвалява Тиери Анри.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …