Начало / Свят / Бившият шеф на „Реал Мадрид“ Валдано критикува Моуриньо в книга

Бившият шеф на „Реал Мадрид“ Валдано критикува Моуриньо в книга

Бившият генерален директор на „Реал Мадрид“ Хорхе Валдано нападна мениджъра на английския „Челси“ и бивш треньор на „Белия балет“ Жозе Моуриньо в новата си книга. Изданието „The 11 Powers of a League“ вече е на пазара в Испания и се радва на сериозен интерес от страна на феновете.

Валдано игра три години за „Реал Мадрид“. След това бе и треньор на отбора, с който спечели титлата в Примера Дивизион през 1995 г. Става директор в клуба при идването на Мауриньо начело.

„Той е абсолютна моя противоположност като манталитет. Интелигентността и егото са врагове. И когато се сблъскат, обикновено егото печели“, споделя за егоизма на португалския специалист Валдано.

Той се изказва обаче доста ласкаво за Пеп Гуардиола, който до скоро водеше съперника на „Реал“ – „Барселона“, а в момента е начело на „Байерн“ (М).

„Ако Гуардиола е Моцарт, то Моуриньо е Салиери. Италианецът нямаше да съществува, ако нямаше Моцарт. Португалецът имаше един от най-силните тимове в историята на клуба ни. Но се провали“, допълва Валдано.

 

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …