Начало / Свят / Копие от ръкописа на новия роман на Е Л Джеймс е откраднато

Копие от ръкописа на новия роман на Е Л Джеймс е откраднато

Копие от ръкописа на новия роман на Е Л Джеймс, „Grey“, е откраднато само дни преди излизането на книгата, съобщи „Индипендънт“. Тя трябва да бъде в книжарниците от 18 юни. Изданието е преразказ на еротичната трилогия на Джеймс, „Петдесет нюанса сиво“, но през погледа на персонажа Крисчън Грей.

Адвокати на издателството „Penguin Random House“ обявиха липсата на копието, но отказаха допълнителен коментар. Говорител на „Скотланд Ярд“ сподели, че кражбата не е обявена в полицията. Основният страх е книгата да не сподели съдбата на „Хари Потър и Даровете на смъртта“ от Дж. К. Роулинг през 2007 г. Тогава ръкописа изтече онлайн преди излизането на романа и блогъри публикуваха на страниците си кои герои умират. Възможно е обаче да става въпрос и за инсценировка с цел реклама.

Джеймс заяви, че е написала книгата заради огромния интерес на читателите към миналото на главния герой Крисчън Грей. В трилогията много повече е засегната гледната точка на героинята Анастейжа Стийл. Книгите на авторката са продадени в над 125 млн. копия.

През февруари излезе и филмовата адаптация на първата част, „Петдесет нюанса сиво“. Главните роли изиграха Джейми Дорнан и Дакота Джонсън. Лентата стана хит в боксофиса.

Свързани заглавия
E Л Джеймс обяви продължението на „Петдесет нюанса сиво”

Крисчън Грей предизвика наплив на туристи в Сиатъл

50 нюанса сиво” увеличи продажбите на книга на Томас Харди
„50 нюанса сиво” вдъхнови еротични интерпретации на класики
50 нюанса сиво” изстреля Томас Талис на върха в музикалните класации във Великобритания
Защо жените харесват „50 нюанса сиво”

Трилогията на E Л Джеймс тук

Прочетете още

e-l-james_

5 неочаквани факта за авторката на „Петдесет нюанса сиво“

Днес е премиерата на последната трета част от филма по трилогията на Е. Л. Джеймс, …