Начало / Свят / Крисчън Грей предизвика наплив на туристи в Сиатъл

Крисчън Грей предизвика наплив на туристи в Сиатъл

Крисчън Грей – главен герой в бестселър трилогията на Е Л Джеймс „Петдесет нюанса сиво”, предизвика наплив на туристи в Сиатъл, съобщи „USA Today”. Това твърдят от Центъра за посетители на града. „Ескала” – огромната, висока и лъскава сграда, в която живее главният герой на книгата, е посещавана всеки ден от „поне 20 привлекателни млади жени от най-различни места по света, от Англия до ЮАР, се снимат и я разглеждат”, по думите на Джен Милър от туристическия център.

Двата хотела, споменати в романите – „Еджуотър” и „Хотел Макс”, също са регистрирали сериозно увеличение на посетителите си от излизането на книгите. С 1,2 милиона копия продадени за седмица феноменът „50 нюанса сиво” не дава никакви признаци за забавяне.

Трябва да се отбележи, че авторката Е Л Джеймс не е стъпвала в Сиатъл и е разчитала на опцията с картите в „Гугъл”, когато е описвала различни места в града.

Не всички са фенове на трилогията обаче. Жералдин ДеРуйтър, която е един от най-известните блогъри в Сиатъл твърди, че не е чела книгите, защото „живота е прекалено кратък”. Скоро тя пусна и статия в блога си, озаглавена „Петдесет причини защо няма да прочета „Петдесет нюанса сиво”.

Свързани заглавия
„50 нюанса сиво” увеличи продажбите на книга на Томас Харди
„50 нюанса сиво” вдъхнови еротични интерпретации на класики
Топ 10 на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ
50 нюанса сиво” изстреля Томас Талис на върха в музикалните класации във Великобритания

„Петдесет нюанса сиво” тук


Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …