Начало / Свят / Барак Обама осигурява безплатни е-книги за ученици от семейства с ниски доходи

Барак Обама осигурява безплатни е-книги за ученици от семейства с ниски доходи

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че големите американски издателства ще осигурят е-книги на стойност 250 милиона долара на ученици от семейства с ниски доходи, съобщи „Асошиейтед Прес“. Инициативата е част от програмата „ConnectEd“, която има за цел да осигури достъп до интернет на 99% от учениците в САЩ до 2018 г.

Обама гостува на библиотека в квартала във Вашингтон „Анакостия“ – един от най-бедните райони в столицата на САЩ. Той допълни, че разчита на местните власти и училищата да разпространят карти за библиотеки сред учещите.

„Ще направим достъпни онлайн милиони е-книги, за да могат да бъдат четени от млади хора, които нямат достатъчно книги у дома или нямат достъп до материали за четене. Колко добре ще се справи всеки в живота зависи най-вече от това колко той обича да чете и да се учи и дали знае как да си набавя информация и да я използва. Аз обичам печатните книги, но ние живеем в дигиталната епоха. Е-книгите са лесни за разпространение и могат да бъдат факторът, който да заличи празнината между богатите и бедните деца“, сподели Обама.

Издателските къщи „Macmillan“, „Simon & Schuster“ и „Penguin Random House“ са сред тези, които ще осигурят е-книги на местните библиотеки. Директорите на читалища и училища, както и общините трябва да осигурят карти за читални на учениците. От Белия дом вече са се договорили за съвместна работа по проекта с 30 града.

Свързани заглавия
Обама подкрепи независимите книжарници
Обама отхвърли обвиненията в книгата на Гейтс

Нова книга разкрива неувереността на Обама за Афганистан

Прочетете още

Indian born writer Salman Rushdie speaks at a news conference in Zurich, Switzerland, Tuesday, April 16, 2002. Rushdie will be reading from his newest book "Fury" later Tuesday. Iran's late revolutionary leader, Ayatollah Ruhollah Khomeini, issued a fatwa _ or Islamic edict _ against Rushdie on Feb. 14, 1989. Khomeini ordered Muslims to kill the Indian-born author because Rushdie had allegedly insulted Islam in his best-selling novel, ``The Satanic Verses.'' (AP Photo/Keystone/Franco Greco)

Обама и Тръмп в новия роман на Салман Рушди

„Златната къща“ излиза от печат през септември

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *