Начало / Свят / Барак Обама осигурява безплатни е-книги за ученици от семейства с ниски доходи

Барак Обама осигурява безплатни е-книги за ученици от семейства с ниски доходи

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че големите американски издателства ще осигурят е-книги на стойност 250 милиона долара на ученици от семейства с ниски доходи, съобщи „Асошиейтед Прес“. Инициативата е част от програмата „ConnectEd“, която има за цел да осигури достъп до интернет на 99% от учениците в САЩ до 2018 г.

Обама гостува на библиотека в квартала във Вашингтон „Анакостия“ – един от най-бедните райони в столицата на САЩ. Той допълни, че разчита на местните власти и училищата да разпространят карти за библиотеки сред учещите.

„Ще направим достъпни онлайн милиони е-книги, за да могат да бъдат четени от млади хора, които нямат достатъчно книги у дома или нямат достъп до материали за четене. Колко добре ще се справи всеки в живота зависи най-вече от това колко той обича да чете и да се учи и дали знае как да си набавя информация и да я използва. Аз обичам печатните книги, но ние живеем в дигиталната епоха. Е-книгите са лесни за разпространение и могат да бъдат факторът, който да заличи празнината между богатите и бедните деца“, сподели Обама.

Издателските къщи „Macmillan“, „Simon & Schuster“ и „Penguin Random House“ са сред тези, които ще осигурят е-книги на местните библиотеки. Директорите на читалища и училища, както и общините трябва да осигурят карти за читални на учениците. От Белия дом вече са се договорили за съвместна работа по проекта с 30 града.

Свързани заглавия
Обама подкрепи независимите книжарници
Обама отхвърли обвиненията в книгата на Гейтс

Нова книга разкрива неувереността на Обама за Афганистан

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

John-Grisham-Naomi-Loomis

Гришам: В сравнение с Тръмп, Обама изглежда супер

Aвторът на бестселъри Джон Гришам, който не се свенеше шумно да критикува Барак Обама по …