Начало / Свят / Барак Обама и Брус Спрингстийн издават книга

Барак Обама и Брус Спрингстийн издават книга

Двамата ще публикуват разговорите си в Spotify

obamaspringsteen

Подкастът съдържа общо осем разговора, като двамата говорят отворено за политика, култура, също за личния си живот и за различните раси. Познанството им датира от 2008-а, когато Спрингстийн има участия в президентската кампания на Барак Обама. Именно на базата на зародилото се приятелство стъпва и подкастът, като модератор липсва, а двамата си говорят в отвореното пространство на фермата на 71-годишния рокаджия.

Атмосферата, изпълнена с коне и кучета, пък и музика, ще липсва донякъде в Renegades: Born in USA, както ще се казва и книгата. „На пръв поглед нямаме много общо с Брус – казва президентът Обама, – Той е белокож от малко градче в Джърси; аз съм чернокож, роден на Хаваите, а детството ме отведе къде ли не по света. Той е рокендрол икона. Аз съм юрист и политик – едва ли е толкова яко.” Въпреки това им харесва да прекарват заедно отпуските си, а подкастът им се превърна в един от най-слушаните в платформата Spotify.

Книгата ще носи марката Crown, зад която стои Penguin Random House. На 320 страници ще са разположени самите разговори, но и бонус, който трудно може да има живот онлайн… под формата на 350 фотографии и илюстрации заедно с архивни материали като ръчно писани текстове на Спрингстийн и речи на Обама. Книгата ще започва – логично, с два увода, с по един от двамата участници в подкаста.

А дотук се стига като резултат от продължаващите усилия на музиканта и политика – пак по думите на Обама, да установят как са постигнали всичко в живота си и дали има начин да се разказват повече обединяващи истории, които да смаляват пропастта между идеалите и реалността в Америка.

При това и двамата вече създадоха свои високо оценени мемоари. Born to Run на музиканта, излязла преди 5 години, продаде половин милион копия с твърда корица само в първия месец след появата си. Миналата година пък автобиографията на Обама „Обетована земя” отбеляза продажби в размер на 8,2 млн. копия в цял свят и почти 5 млн. в Северна Америка.

Книгата се приема и като потвърждение за нарастващата вълна на интерес към Барак Обама. Предстои да се появи филм, а и автобиографията на съпругата му Мишел Обама „Моята история” се продаваше повече от добре – 16 млн. бройки в цял свят.

Времето изисква да сме зорки – казва сега Брус Спрингстийн. – Защото онова, което сме, е подложено на проверка. Трудните разговори за това как стигнахме дотук могат да послужат като пътеводна светлина за някои наши сънародници.

3000

Renegades: Born in USA излиза през октомври. Продажната цена в САЩ ще е 50 долара

Лира.бг по материали от „Ню Йорк Таймс”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

mcunningham2

Авторът на „Часовете“ издава нова книга

Романът излиза с логото на „Пенгуин Рандъм Хаус“ Майкъл Кънингам слага по този начин край …