Начало / Свят / Барак Обама и Брус Спрингстийн издават книга

Барак Обама и Брус Спрингстийн издават книга

Двамата ще публикуват разговорите си в Spotify

obamaspringsteen

Подкастът съдържа общо осем разговора, като двамата говорят отворено за политика, култура, също за личния си живот и за различните раси. Познанството им датира от 2008-а, когато Спрингстийн има участия в президентската кампания на Барак Обама. Именно на базата на зародилото се приятелство стъпва и подкастът, като модератор липсва, а двамата си говорят в отвореното пространство на фермата на 71-годишния рокаджия.

Атмосферата, изпълнена с коне и кучета, пък и музика, ще липсва донякъде в Renegades: Born in USA, както ще се казва и книгата. „На пръв поглед нямаме много общо с Брус – казва президентът Обама, – Той е белокож от малко градче в Джърси; аз съм чернокож, роден на Хаваите, а детството ме отведе къде ли не по света. Той е рокендрол икона. Аз съм юрист и политик – едва ли е толкова яко.” Въпреки това им харесва да прекарват заедно отпуските си, а подкастът им се превърна в един от най-слушаните в платформата Spotify.

Книгата ще носи марката Crown, зад която стои Penguin Random House. На 320 страници ще са разположени самите разговори, но и бонус, който трудно може да има живот онлайн… под формата на 350 фотографии и илюстрации заедно с архивни материали като ръчно писани текстове на Спрингстийн и речи на Обама. Книгата ще започва – логично, с два увода, с по един от двамата участници в подкаста.

А дотук се стига като резултат от продължаващите усилия на музиканта и политика – пак по думите на Обама, да установят как са постигнали всичко в живота си и дали има начин да се разказват повече обединяващи истории, които да смаляват пропастта между идеалите и реалността в Америка.

При това и двамата вече създадоха свои високо оценени мемоари. Born to Run на музиканта, излязла преди 5 години, продаде половин милион копия с твърда корица само в първия месец след появата си. Миналата година пък автобиографията на Обама „Обетована земя” отбеляза продажби в размер на 8,2 млн. копия в цял свят и почти 5 млн. в Северна Америка.

Книгата се приема и като потвърждение за нарастващата вълна на интерес към Барак Обама. Предстои да се появи филм, а и автобиографията на съпругата му Мишел Обама „Моята история” се продаваше повече от добре – 16 млн. бройки в цял свят.

Времето изисква да сме зорки – казва сега Брус Спрингстийн. – Защото онова, което сме, е подложено на проверка. Трудните разговори за това как стигнахме дотук могат да послужат като пътеводна светлина за някои наши сънародници.

3000

Renegades: Born in USA излиза през октомври. Продажната цена в САЩ ще е 50 долара

Лира.бг по материали от „Ню Йорк Таймс”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

t_e2176841fd894c54877a42f4364e5fff_name_image

Книга търси отговор на всички казани от нас молитви

Загубата и отчаянието раждат най-много от тях The Stranger In The Lifeboat води всъщност към …