Начало / Свят / Обама подкрепи независимите книжарници

Обама подкрепи независимите книжарници

Президентът на САЩ Барак Обама ясно заяви подкрепата си към независимите книжарници в страната си, обяви агенция Блумбърг. Политикът направи това при посещението си в една вашингтонска книжарница, заедно с дъщерите си, като си купи 17 книги за развитие на малкия бизнес.

В големия му куп попаднаха и книги за деца, тийнейджъри, и романът от последния носител на „Букър“ – „The Narrow Road to the Deep North”. Впечатление от покупката на Обама правят още:

“The Laughing Monsters” от Денис Джонсън

Книгата разказва „напрегната приказка – калейдоскоп на света след 11 септември“. Героят е следовател на НАТО и „войник на съдбата“, който продава ядрени оръжия.

“All the Light We Cannot See” от Антъни Доер

Финалист за Националната награда на САЩ. Книгата е за съвместния живот на френско момиче и германско момче във Франция по време на Втората световна война.

“Heart of Darkness” от Джоузеф Конрад

Познат роман на всички, които са завършили гимназия, класика, писана през 1899 г. за империализма в Африка. Книгата по-късно служи за основа на сюжета на филма „Апокалипсис сега“ на Френсис Форд Копола.

“Nora Webster” от Колъм Тойбин

Според рецензията на в. „Вашингтон Пост“ 10-ият роман в кариерата на Тойбин е „портрет-шедьовър на жената, търсеща себе си“.

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …