Начало / Свят / Рийз Уидърспун ще запише аудио версията на новата книга на Харпър Лий

Рийз Уидърспун ще запише аудио версията на новата книга на Харпър Лий

Носителката на „Оскар“ Рийз Уидърспун ще запише аудио версията на новата книга на Харпър Лий, „Go Set a Watchman“. Публикувана от „Random House Audiobooks“, тя ще излезе на 14 юли, заедно с печатното издание. Така известната актриса ще се превърне в една от първите, прочели дългоочаквания роман.

„Съдбата на „Go Set a Watchman“ е да бъде не само събитието на годината в литературата, но и класика за идните поколения. Много сме радостни, че Рийз Уидърспуун ще ни помогне с неоспоримия си талант за аудио версията“, коментират от издателска къща „Penguin Random House“.

Новината за „Go Set a Watchman“ излезе през февруари. Ръкописът беше открит от Тоня Картър, адвокат на писателката. Оттогава насам постоянно се спекулира дали авторката на „Да убиеш присмехулник“ (1960 г.), нейна единствена книга до момента, не е манипулирана за публикацията на романа. Въпреки че дори властите в Алабама проведоха разследване, доказателства за това няма. 88-годишната Лий отказва да разговаря с представители на медиите. Тя избягва светлините на на прожекторите през целия си живот.

Рийз Уидърспун е американска актриса, родена през 1976 г. Известни филми с нейно участие са „Съперници“, „Професия блондинка“, „Да извървиш пътя“, „Колко е важно да бъдеш сериозен“, „Моето приключение в дивото“. Получава „Оскар“ за ролята си на Джун Кеш в „Да извървиш пътя“ – биографична лента за живота на големия музикант Джони Кеш.

Свързани заглавия
Показаха корицата на новия роман на Харпър Лий

Властите в Алабама разследват дали Харпър Лий е изнудвана за публикацията на „Go Set a Watchman“

Харпър Лий към журналист: Махай се!

Харпър Лий е „наранена и унижена“ от спекулациите, че е подведена да публикува „Go Set a Watchman“

Новата книга на Харпър Лий трябвало да бъде част от трилогия

Харпър Лий изненада света с втора книга

„Go Set a Watchman“ на Харпър Лий въодушеви социалните мрежи

„Да убиеш присмехулник“ тук

Прочетете още

portman

8 популярни звезди, влюбени в книгите

Защо е важно една знаменитост да обича да чете? Вероятно, защото тези хора са публични …