Начало / Любопитно / 8 популярни звезди, влюбени в книгите

8 популярни звезди, влюбени в книгите

Защо е важно една знаменитост да обича да чете? Вероятно, защото тези хора са публични личности, които имат влияние върху другите. И всичко, което правят оказва огромно влияние върху феновете им. Но вероятно по-важно е, че това, че обича да чете, прави популярната личност по-близка до нас, създава връзка. Как Ви звучи: „Рийз Уидърспун и аз имаме толкова общо – и двете сме обсебени от книгите!“?

Затова ето 8 съвременни знаменитости, любими на младите, които обичат книгите (събрани от сайта www.bookstr.com):

reese_smallРийз Уидърспун

Макар и по „Професия Блондинка“, тя обожава книгите. Има си собствен литературен клуб и ако потърсите – можете да намерите в социалните медии препоръките й за любимите й книги. Рийз признава, че е абсолютен книжен маниак и с радост приема роли в адаптации на любими романи. Наистина има отличен литературен вкус.

Джеймс Франко

Освен че обича да чете, Франко е и автор на няколко книги. И сигурно ще напише още. Джеймс е универсален творец – актьор, режисьор, писател. И също с радост приема „книжни роли“. Играл е и Алън Гинсбърг във „Вой“. А литературните му вкусове са повече от задълбочени.

franco

Узо Адуба

Адуба стана звезда с ролята си на „Лудооката“ в „Оранжевото е новото черно“. Когато не играе леко смахната затворничка, Узо обича да чете. И постоянно публикува в социалните мрежи последните книги, които са я впечатлили. Освен това в багажа й винаги има книга.

uzo

Колин Фърт

Той е горд, той е мил, и е толкова умен. Има и още една причина да харесва г-н Дарси – обожава книгите. Фърт изигра съвършено г-н Дарси от „Гордост и предразсъдъци“ в сериала от 1995 г. А книгите, в чиито адаптации е участвал, нямат край. А, да, и Мия Марч го описа в роман.

colin-in-love-actually-colin-firth-580281_1024_576

Натали Портман

Тази великолепна актриса и дама, защитник на правата на животините, е не по-малко настървен читател. „Всички сме хванати на тясно от своите собствени ограничения. Учих психология в училище. Но най-добрата психология се учи от романите. И е толкова по-лесно да разбереш един герой, отколкото една теория. Можеш да разпознаеш себе си, или другите, да опознаеш другите по различен начин“, казва тя за списание „О“.

portman

Манди Колинг

Тя е смешна, тя е брилянтна, тя е честна…и обича книгите. Постоянно споделя любимите си четива в социалните мрежи. Написа и две страхотни книги, които ще ви накарат да се смеете до сълзи.

kaling1_small

Сара Джесика Паркър

Звездата от „Сексът и града“ се въодушевява в книжарниците точно както Кари Брадшоу избухва в магазин за обувки. Тя също е част от литературен клуб, а освен това вече пише книги.

Даниел Радклиф

Със сигурност той ще остане завинаги в мислите ни като Хари Потър. Но има нещо, което приближава момчето магьосник, Избрания, повече прилича на героинята на Ема Томпсън в поредицата – Хърмаяни Грейнджър. И това е любовта към книгите.

danielrad1_small

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243520_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (5 февруари – 11 февруари)

1. Сумрак от Пенелъпи Дъглас 2. Смирена от Ина Ясипова 3. Изповедта на един назадничав хетеросексуален …