Начало / Любопитно / 8 популярни звезди, влюбени в книгите

8 популярни звезди, влюбени в книгите

Защо е важно една знаменитост да обича да чете? Вероятно, защото тези хора са публични личности, които имат влияние върху другите. И всичко, което правят оказва огромно влияние върху феновете им. Но вероятно по-важно е, че това, че обича да чете, прави популярната личност по-близка до нас, създава връзка. Как Ви звучи: „Рийз Уидърспун и аз имаме толкова общо – и двете сме обсебени от книгите!“?

Затова ето 8 съвременни знаменитости, любими на младите, които обичат книгите (събрани от сайта www.bookstr.com):

reese_smallРийз Уидърспун

Макар и по „Професия Блондинка“, тя обожава книгите. Има си собствен литературен клуб и ако потърсите – можете да намерите в социалните медии препоръките й за любимите й книги. Рийз признава, че е абсолютен книжен маниак и с радост приема роли в адаптации на любими романи. Наистина има отличен литературен вкус.

Джеймс Франко

Освен че обича да чете, Франко е и автор на няколко книги. И сигурно ще напише още. Джеймс е универсален творец – актьор, режисьор, писател. И също с радост приема „книжни роли“. Играл е и Алън Гинсбърг във „Вой“. А литературните му вкусове са повече от задълбочени.

franco

Узо Адуба

Адуба стана звезда с ролята си на „Лудооката“ в „Оранжевото е новото черно“. Когато не играе леко смахната затворничка, Узо обича да чете. И постоянно публикува в социалните мрежи последните книги, които са я впечатлили. Освен това в багажа й винаги има книга.

uzo

Колин Фърт

Той е горд, той е мил, и е толкова умен. Има и още една причина да харесва г-н Дарси – обожава книгите. Фърт изигра съвършено г-н Дарси от „Гордост и предразсъдъци“ в сериала от 1995 г. А книгите, в чиито адаптации е участвал, нямат край. А, да, и Мия Марч го описа в роман.

colin-in-love-actually-colin-firth-580281_1024_576

Натали Портман

Тази великолепна актриса и дама, защитник на правата на животините, е не по-малко настървен читател. „Всички сме хванати на тясно от своите собствени ограничения. Учих психология в училище. Но най-добрата психология се учи от романите. И е толкова по-лесно да разбереш един герой, отколкото една теория. Можеш да разпознаеш себе си, или другите, да опознаеш другите по различен начин“, казва тя за списание „О“.

portman

Манди Колинг

Тя е смешна, тя е брилянтна, тя е честна…и обича книгите. Постоянно споделя любимите си четива в социалните мрежи. Написа и две страхотни книги, които ще ви накарат да се смеете до сълзи.

kaling1_small

Сара Джесика Паркър

Звездата от „Сексът и града“ се въодушевява в книжарниците точно както Кари Брадшоу избухва в магазин за обувки. Тя също е част от литературен клуб, а освен това вече пише книги.

Даниел Радклиф

Със сигурност той ще остане завинаги в мислите ни като Хари Потър. Но има нещо, което приближава момчето магьосник, Избрания, повече прилича на героинята на Ема Томпсън в поредицата – Хърмаяни Грейнджър. И това е любовта към книгите.

danielrad1_small

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

„Където пеят раците” пое към големия екран

Рийз Уидърспун стои зад проекта за филмиране на книгата Актрисата и продуцент е сред почитателите …