Начало / Свят / „Където пеят раците” пое към големия екран

„Където пеят раците” пое към големия екран

Рийз Уидърспун стои зад проекта за филмиране на книгата

raci

Актрисата и продуцент е сред почитателите на романа на Дилия Оуенс още от самото му излизане. Нейният Книжен клуб избра книгата за четиво на месеца през септември 2018-а. Впоследствие „Където пеят раците” стана и най-продавана в „Амазон” през 2019-а.

Новината, че Hello Sunshine – продуцентската къща на Рийз Уидърспун, е договорила правата за филмиране, предизвика фурор сред почитателите на книгата. Сред предишните проекти на компанията са „Моето приключение в дивото” по книгата на Черил Стрейд или „Не казвай сбогом” по романа на Джилиан Флин. „Разказваме историите, които обичаме”, се казва в уебсайта на Hello Sunshine. Сигурни сме,че и с „Където пеят раците” нещата стоят така…

Романът разказва история, която се разиграва в края на 60-те в Северна Каролина. Кая живее в самота, но владее най-важния език – този на природата. Но съществуването ѝ се променя заради обвинение в убийство. „Възможност да се екранизира подобна книга се появява веднъж в живота”, ентусиазирана е самата Уидърспун.

В най-важната роля – тази на самата Кая, ще видим Дейзи Едгар Джоунс

DAISYEDGARJONES_DEJ

На режисьорския стол ще застане Оливия Нюман, чийто дебют е „Първият мач”, спортна драма отпреди две години. Сценарият път ще е на Луси Алибар, която има и номинация за „Оскар”. В най-важната роля – тази на самата Кая, ще видим Дейзи Едгар Джоунс, която участва и в друга екранизация, сериалът „Нормални хора” по нашумелия роман на Сали Руни.

А времето в очакване на филма може поне частично да запълним по най-хубавия начин – разгръщайки отново или за първи път книгата на Дилия Оуенс.

Лира.бг по материали от чужди медии

Прочетете още

Disneys-Snow-White-1-e1698432109480

Латиноамериканската Снежанка – още проблеми и отложена премиера

Ще видим филмираната приказка през 2025-а Продукцията на „Дисни“, която представлява римейк на първия пълнометражен …