Начало / Свят / Показаха корицата на новия роман на Харпър Лий

Показаха корицата на новия роман на Харпър Лий

Издателската къща „HarperCollins“ представи корицата на новия роман на Харпър Лий, „Go Set a Watchman“, съобщи „Гардиън“. Очакваната с огромен интерес книга ще бъде на англоезичния книжен пазар от 14 юли. Корицата е в различен вариант за британските и американските книжарници. Британското издание е с доминиращ оранжев цвят, с птица, кацнала на клон на дърво. На американското отново има дърво, но без птица. Изображението е в тъмно син цвят, а в далечината се задава влак.

Новината за излизането на „Go Set a Watchman“ се появи в публичното пространство в началото на февруари и шокира света на литературата. В изявление, дадено от нейните издатели, авторката заяви, че заглавието е завършено в средата на 50-те години на ХХ век, преди тя да напише класиката си „Да убиеш присмехулник“. Действието в романа се развива след случващото се в наградената с „Пулицър“ през 1961 г. книга.

От обявяването на новината насам спекулациите за решението на 88-годишната Лий не спират. Много критици са на мнение, че авторката е манипулирана от своите издатели и заради напредналата си възраст не е в състояние да взима трезви решения. В изявлението си Лий сподели, че се чувства добре. Същото твърди и агентът й, Андрю Нюрнберг. Писателката обаче продължава да страни от представители на медиите, както през целия си живот.

„Да убиеш присмехулник“ е сред най-обичаните романи на ХХ век. Книгата е преведена на над 40 езика, включително български. Продадени са над 40 милиона копия в цял свят.

Свързани заглавия
Харпър Лий е написала криминална мистерия през 70-те?

Властите в Алабама разследват дали Харпър Лий е изнудвана за публикацията на „Go Set a Watchman“

Харпър Лий към журналист: Махай се!

Харпър Лий е „наранена и унижена“ от спекулациите, че е подведена да публикува „Go Set a Watchman“

Новата книга на Харпър Лий трябвало да бъде част от трилогия

Продажбите на „Да убиеш присмехулник“ скочиха с 6 600%

Харпър Лий изненада света с втора книга

„Go Set a Watchman“ на Харпър Лий въодушеви социалните мрежи

„Да убиеш присмехулник“ тук

Прочетете още

158273_b

Забраниха „Да убиеш присмехулник” в Мисисипи, езикът й смущавал

Класиката на Харпър Ли „Да убиеш присмехулник”, посветена на расизма и американския юг, е била …