Начало / Свят / Саманта Тейлър-Джонсън няма да режисира продълженията на „Петдесет нюанса сиво“

Саманта Тейлър-Джонсън няма да режисира продълженията на „Петдесет нюанса сиво“

Саманта Тейлър-Джонсън, която режисира дългоочакваната екранизация на еротичния бестселър „Петдесет нюанса сиво“ от Е Л Джеймс, няма да адаптира останалите 2 части от трилогията, съобщи huffingtonpost.com. Тя не обяви каква е конкретната причина да се откаже от поредицата, но е твърде възможно да става въпрос за притоворечия с авторката на книгите.

„Режисирането на „Петдесет нюанса сиво“ беше напрегнато, но невероятно пътешествие, за което изпитвам огромна благодарност. Благодаря на студио „Universal“. Изковах приятелство с целия екип, продуцентите и актьорите, и най-вече Дакота Джонсън и Джейми Дорнан (които играха главните роли – бел. ред.). Макар че няма да режисирам продълженията, пожелавам само успехи на този, който ще се захване с вълнуващото предизвикателство да филмира втората и третата книга“, сподели в изявление Тейлър-Джонсън.

Още преди премиерата на филма, режисьорката на няколко пъти коментира пред пресата, че има сериозни разминавания между нейните разбирания и тези на Е Л Джеймс. Джеймс искала еротичното съдържание да е по-доминиращо в лентата, докато Тейлър-Джонсън наблягала на любовната история.Тя допълни, че по време на снимките споровете между двете понякога са били доста разгорещени. Тейлър-Джонсън каза, че вече месец и половина след дебюта на продукцията в кината на Свети Валентин, все още не е разговаряла с писателката.

Филмът по „Петдесет нюанса сиво“ е донесъл близо 600 милиона долара приходи в боксофиса до момента. Кинокритиците обаче се обединяват около мнението, че напускането на Тейлър-Джонсън е било неизбежно. Междувременно стана ясно, че Кели Марсел, която написа сценария, също се отказва от проекта. Актрисата Елоиз Мъмфорд, която имаше поддържаща роля в продукцията, пък се оплака от натиска, който авторката на трилогията е оказвала върху екипа, по време на подготвянето на филма.

Свързани заглавия
Втората и третата част от трилогията „Петдесет нюанса сиво“ също ще бъдат филмирани

Режисьорката на филма „Петдесет нюанса сиво“ се карала с Е Л Джеймс, авторка на еротичния роман

Излезе първият трейлър на филма по „Петдесет нюанса сиво“

Започнаха критиките срещу филма по „Петдесет нюанса сиво“

Трилогията „Петдесет нюанса сиво” тук

Прочетете още

b89a25be-983a-48da-8f88-56b38bee4196-The_Rise_of_Magicks

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“: Магията на Нора Робъртс пак проработи

The Rise Of Magicks изпревари и новата книга на Джеймс Патерсън Преди Коледа класацията е …