Начало / Свят / Саманта Тейлър-Джонсън няма да режисира продълженията на „Петдесет нюанса сиво“

Саманта Тейлър-Джонсън няма да режисира продълженията на „Петдесет нюанса сиво“

Саманта Тейлър-Джонсън, която режисира дългоочакваната екранизация на еротичния бестселър „Петдесет нюанса сиво“ от Е Л Джеймс, няма да адаптира останалите 2 части от трилогията, съобщи huffingtonpost.com. Тя не обяви каква е конкретната причина да се откаже от поредицата, но е твърде възможно да става въпрос за притоворечия с авторката на книгите.

„Режисирането на „Петдесет нюанса сиво“ беше напрегнато, но невероятно пътешествие, за което изпитвам огромна благодарност. Благодаря на студио „Universal“. Изковах приятелство с целия екип, продуцентите и актьорите, и най-вече Дакота Джонсън и Джейми Дорнан (които играха главните роли – бел. ред.). Макар че няма да режисирам продълженията, пожелавам само успехи на този, който ще се захване с вълнуващото предизвикателство да филмира втората и третата книга“, сподели в изявление Тейлър-Джонсън.

Още преди премиерата на филма, режисьорката на няколко пъти коментира пред пресата, че има сериозни разминавания между нейните разбирания и тези на Е Л Джеймс. Джеймс искала еротичното съдържание да е по-доминиращо в лентата, докато Тейлър-Джонсън наблягала на любовната история.Тя допълни, че по време на снимките споровете между двете понякога са били доста разгорещени. Тейлър-Джонсън каза, че вече месец и половина след дебюта на продукцията в кината на Свети Валентин, все още не е разговаряла с писателката.

Филмът по „Петдесет нюанса сиво“ е донесъл близо 600 милиона долара приходи в боксофиса до момента. Кинокритиците обаче се обединяват около мнението, че напускането на Тейлър-Джонсън е било неизбежно. Междувременно стана ясно, че Кели Марсел, която написа сценария, също се отказва от проекта. Актрисата Елоиз Мъмфорд, която имаше поддържаща роля в продукцията, пък се оплака от натиска, който авторката на трилогията е оказвала върху екипа, по време на подготвянето на филма.

Свързани заглавия
Втората и третата част от трилогията „Петдесет нюанса сиво“ също ще бъдат филмирани

Режисьорката на филма „Петдесет нюанса сиво“ се карала с Е Л Джеймс, авторка на еротичния роман

Излезе първият трейлър на филма по „Петдесет нюанса сиво“

Започнаха критиките срещу филма по „Петдесет нюанса сиво“

Трилогията „Петдесет нюанса сиво” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

0013ec08-1600

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“: Хилари Мантел отново пише като за „Букър”

The Mirror & The Light слага край на високо оценената ѝ трилогия Британката предизвика фурор с …