Начало / Свят / Алън Мур намери издатели за романа си от милион думи, книгата излиза през есента на 2016 г.

Алън Мур намери издатели за романа си от милион думи, книгата излиза през есента на 2016 г.

Алън Мур, известен най-вече с комиксите си, успя да намери издатели за романа си от един милион думи, съобщи thebookseller.com. „Jerusalem“ ще бъде публикувана от „Knockabout Comics“ в Обединеното кралство и „Liveright“ в САЩ. Книгата ще излезе през есента на 2016 г. Мур работи върху епоса си от 2008 г., а в края на миналата година сподели, че ръкописът му е завършен.

„Jerusalem“ комбинира историческа проза и фентъзи. Действието се развива в близост до родния град на автора, Нортхямптън. Историите в книгата са вдъхновени от преживяванията на Мур или негови близки. С някои глави в нея авторът на хитови комикси като „Пазителите“ и „В като Вендета“ отдава почит на своите литературни идоли Джеймс Джойс, Инид Блайтън и Самюъл Бекет.

Още преди години Алън Мур сподели, че заради дължината му „Jerusalem“ със сигурност няма да се превърне в бестселър и дори трудно ще си намери и издател, но това не го притеснява. В интервю през 2011 г. той заяви, че със сигурност няма да позволи на редактор да го накара да съкрати ръкописа си. Не се знае как ще реагират читателите на алтернативния труд на Мур, но литературната критика има високи очаквания към романа.

Известни заглавия на Мур са „От Ада”, „Лигата на необикновените”, „В като Вендета”, „Пазителите” и др. 61-годишният майстор на графичния роман често е определян в родината си като един от най-важните британски автори през последните 50 години.

Свързани заглавия
Алън Мур завърши роман от над милион думи, съмнява се, че някой ще го чете

Излезе биография на Алън Мур
Алън Мур пише сценарии за късометражни филми

Алън Мур представя Хари Потър като Антихрист
Алън Мур критикува Франк Милър заради „Окупирай Уолстрийт”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

369735373_677910344383759_48496001817277129_n

Три комикса за хубаво начало на учебната година

Забавни са и пълни с весели моменти 15 септември дойде, а по традиция малките ученици …