Начало / Свят / Алън Мур критикува Франк Милър заради „Окупирай Уолстрийт”

Алън Мур критикува Франк Милър заради „Окупирай Уолстрийт”

Комиксовият автор Алън Мур критикува своя колега Франк Милър заради мнението му относно протестите „Окупирай Уолстрийт”. Както е известно, преди време Милър избухна, като заяви, че протестиращите са „нищо друго освен простаци, крадци и изнасилвачи. Неконтролируема тълпа, която има грешни представи за това кое е правилно. Тези клоуни могат само да навредят на Америка. Събудете се, боклуци!”.

Мур, който е написал един от най-популярните графични романи – „Пазителите” – сподели, че възгледите им  с Милър се различават по почти всички въпроси, но най-вече по въпроса с протестите „Окупирай Уолстрийт”. Мур казва: „Те са един напълно обоснован вик на моралното възмущение. Ако бяха банда млади социопати с грим на Батман, може би повече щеше да ги хареса”.

Той допълни, че не харесва и творчеството на своя колега: „Франк Милър е човек, чиято работа почти не съм поглеждал през последните 20 години. „Град на греха” беше нещо тотално объркано, а „300” тотално си противоречеше с историята, да не говорим, че беше хомофобско и абсолютно подвеждащо”.

Алън Мур и Франк Милър са може би най-бележитите автори на комикси. Мур е автор на хитове като „Пазителите”, „В като вендета”, а Милър е автор на „Батман: Черният рицар”, „Град на греха”, „300” и др.

 

Свързани заглавия
Джонатан Францен: „Окупирай Уолстрийт” направи колосален пробив в американското мислене
5 хиляди книги бяха хвърлени по полицаи от „Окупаторите на Уолстрийт”
Нийл Геймън: По принцип всички родители са срам за децата си
Франк Милър иска „да вбеси хората” със „Светият терор”

Книги от Франк Милър тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …