Начало / България / На Книжно гурме канят „Хеликон Стара Загора“ и Сдружение „Самаряни“

На Книжно гурме канят „Хеликон Стара Загора“ и Сдружение „Самаряни“

На 21 април – петък, от 11.00 ч. в центъра на Стара Загора, точно пред книжарница Хеликон – на ул. „Цар Симеон Велики“ 100, ще се проведе първото по рода си „Книжно гурме“.

340159878_172464848618178_4282952982700341802_n

Поводът е Световния ден на книгата и авторското право – 23 април, а инициативата с подкрепа на Сдружение „Самаряни“ има игрови характер и е повече от любопитна. Търсят се първоначално 20 души, които да заемат местата си на 4 маси, аранжирани като истинско заведение на открито. Гостите с предварителна резервация ще сядат по 3-4, пред всеки от тях ще има „чиния с меню“, но и другите няма да върнем! :) Всички ще отварят менюто пред себе си, в което ще намерят кратичко ревю на конкретна книга, с което ще се запознаят за минути. Книгите ще бъдат подредени на масата като “ястия”. При подаден сигнал (камбанка, звънец) участникът ще се премества на друга маса и когато премине през 4-те маси и разгледа различни по жанр книги (поезия, проза, професионална литература и/или книга за личностно развитие), ще избере коя от тях “да опита” – тоест, да почете на глас пред публика. Щафетното четене ще приключи в самия Хеликон, където всеки, който желае да закупи и дари книга на библиотеката на „Самаряни“ ще получи подарък от книжарницата.

Събитието е в подкрепа на лица, пострадали от домашно насилие. То е една полезна инициатива, която ще направи хората по-съпричастни, ще им даде възможност да се докоснат до подбрано меню от книги, ще предизивка сетивата им чрез думи и храна и ще ги срещне с нови приятели!

Самарянската „КНИГОтека“ и „Хеликон Стара Загора“ обещават купон, в който местата не са ограничени, както впрочем, е човешкото въображение. Заповядайте!

Прочетете още

ben-white-FSruLVsTzWs-unsplash

Как да четем по една книга всеки ден и да оцелеем

Малките предизвикателства могат да направят от нас големи читатели Хората, които четат много, често са …