Начало / Читатели / Хубава книга за Великден

Хубава книга за Великден

Празникът е време и за самите нас

arash-ghariblou-Y81iWTn5lxY-unsplash

Възкресение Христово има много дълбок смисъл, така че ще е жалко да прекараме празничните дни единствено в суетня покрай маса и гости. Хубаво е да остане време и за мъничък ритуал, посветен на духа – защо не с помощта на някоя книга. При това може да е такава, която ни обогатява и ни води в непозната територия.

Хубаво е и друго – например да превърнем в навик това покрай голям празник да прибавяме в библиотеката си ново заглавие. Може да стане и семейна традиция, така че и малчуганите да знаят, че всички специални дни имат две страни – готвим и приготвяме какво ли не, но в същото време оставаме верни и на духа.

Ето няколко великденски предложения за нова книга – актуално заглавие, голям хит или пък с мисъл за собственото ни здраве

219758_b

Сериалът свърши… да живее книгата

„Войната на буквите“ предизвика многобройни словесни схватки, като се чуха и достатъчно обосновани критики. Интересното е, че покрай излъчванията на 12-те епизода книгата на Людмила Филипова сякаш запази имиджа си. Пък и присъствието в националния праймтайм ѝ осигури хубави продажби, като „Войната на буквите“ се изкачи и на върха на класацията на „Хеликон“ в раздел художествени. Ако още не сте я прибавили в домашната си библиотека, а са ви любопитни различията между телевизионната продукция и създаденото от нашата писателка, сега е моментът да се сдобиете с книгата.

238733_b

Скиталчествата на Георги Милков

Телевизионен водещ или военен репортер – Георги Милков съумява да спечели симпатии във всяка роля, а ето че сега го прави и като писател. Може да се каже, че дебютната му книга „Истории от ръчния багаж“ е и нещо като подарък, който той сам си прави по случай половинвековния си юбилей. А по страниците събира най-интересното от своите обиколки по света, само че в случая не става дума за политика или международни отношения, а за онези сякаш незначителни случки, които после ни изпълват с невъобразим ентусиазъм, че живеем… А талантът на Георги е в умението да предаде този ентусиазъм и на нас, неговите читатели.

210583_b

Ново тяло напролет

Здравословната система на Лидия Ковачева е вечно актуална. На практика това е метод, който е чисто български принос в световен мащаб – и затова може да сравняваме нашата лечителка с най-големите световни имена в областта на здравословния и природосъобразен начин на живот. При това Лидия Ковачева достига до прозренията си по трудния път – в преследване на своето собствено здраве. Сама казва за себе си, че е „вечен студент по медицина“, така че в метода ѝ се крие и много познание, дошло от най-различни източници. Факт е и друго – много известни специалисти и днес продължават онова, което започва навремето Лидия Ковачева. Заради всичко това си заслужава да разтворим „Гладът – приятел и лекарство”, тази истинска библия на здравословния начин на живот.

154527_b

Пчелите носят света на крилете си

Понякога наричаме Великден и празник на пролетта и обновлението, на възраждането на света около нас. И като деца се радваме на първите лалета, на песента на косовете или пък на пчеличките, които отново прелитат от цвят на цвят. Затова „Пчелите“ е нещо като възхвала на пролетта – при това дава възможност да разберем повече за тях. Знаете ли например, че пчелният кошер се обитава от 80 хил. пчелни труженички, а пък лъжица мед помага на човешкия мозък да започне да функционира по-добре. Само дето тази лъжица мед е събирана през целия живот на някоя пчеличка… А пък неочаквано хубаво допълнение към „Пчелите“ може да е и бурканче манов мед – с щемпела за качество на „Хеликон“. Така вече и Великден ще се сдобие с още по-специална сладост.

А от нас – светли и спокойни празници
Великденски предложения от Краси Проданов
Снимки: Arash Ghariblou за Unsplash и Gerd Altmann за Pixabay 

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …