Начало / България / С флашмоб под патронажа на Десислава Радева „Хеликон“ отбеляза Международния ден на музиката

С флашмоб под патронажа на Десислава Радева „Хеликон“ отбеляза Международния ден на музиката

По случай Международния ден на музиката – 1-ви  октомври, книжарници „Хеликон“ в София, Бургас, Пловдив станаха терен за атрактивен флашмоб под патронажа на съпругата на президента Десислава Радева. Музиканти от различни оперни театри в страната се включиха във видео, което с любими книги и оперни шедьоври ще популяризира българското изкуство.

За целта бе избрана арията „Хорът на евреите“ от операта „Набуко“ на Джузепе Верди, тя огласи иначе тихото пространство на книжарниците.

От 1974 г. Международният съвет по музика към ЮНЕСКО във Франция определя първи октомври за Ден на музиката. Първият ден на октомври е наситен с още празници, всеки от които бележи непреходността, силата и удоволствието от живота. Освен музиката, тази дата е Международен ден на възрастните хора.
Първи октомври е и българският ден на поезията, празник на Академията на Министерство на вътрешните работи, ден на Застрахователя, професионален празник на зенитно-ракетните войски. В Япония 1-ви октомври е съвсем миролюбив… Национален празник на кафето.

Намерете своя атмосфера, човек или повод за начало на един златен сезон, тук и сега!

Прочетете още

count down graphjc background for event opening

Топ книгата: Светлината в края на Царичина

Легендарната дупка от края на миналия век отново оживя заради една книга. Хрониката на събитията, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *