Начало / Читатели / Инстинкт за хубави книги

Инстинкт за хубави книги

Заглавията на септември се грижат за доброто ни настроение

457475617_892843176223807_1624345129942667456_n

Запалените читатели – вярвате или не, улавят дали една книга си струва още преди да са я разтворили. Инстинктът им така работи, че са способни да уловят вибрацията ѝ и да преценят дали си заслужава. И това не е параноя, а просто… любов към книгите.

Нещо ни подсказва, че и тези четири ще са добри! Те са и заглавията, които включва септемврийската селекция на „Хеликон“. Сред тях се радваме на трилър, забавен роман, който пълни всяко сърце, също чудесен комикс, а и книга за философията на бащинството.

Наистина чудесна подборка, която да превърне края на лятото и началото на есента в истински празник на четенето и хубавите книги

Obrázek WhatsApp, 2024-09-02 v 09.40.37_156c0fd7

„Диво животно“

Това е най-новият роман на нашумелия швейцарски писаел Жоел Дикер. Славата си той спечели преди 12 години с „Истината за случая „Хари Куебърт“. „Диво животно“ сега пък е вторият му роман, чието действие се развива в Женева. Въоръжен обир и тайнствен скитник са в центъра на сюжета. Книгата е интензивно написана и не оставя в покой читателя нито за миг, макар да е 400 страници. Събитията се развиват в продължение на 20 дни, като писателят ловко сменя времевата линия.

Нетипичните герои правят от „Диво животно“ прекрасен трилър. Всеки един от героите на Жоел Дикер крие някаква тайна, което превръща романа в непредсказуем до последния ред.

Медиите пишат след излизането на книгата, че Дикер създава книгите си така, както Салвадор Дали рисува своите картини. Всички обаче са категорични, че „Диво животно“ е един от най-добрите романи дотук на 39-годишния писател.

Obrázek WhatsApp, 2024-09-02 v 09.39.56_48647d45

„За родителството“

Книгата е изградена като размисли за родителството и отглеждането на деца. Самият автор Райън Холидей е баща на две момчета. Опитът му като писател е именно в сферата на отношенията и процесите между нас и вътре в нас. Други негови популярни заглавия са например „Твоето его е врагът“ и „Изкуството да бъдеш спокоен“.

Холидей е изключително активен човек, който има собствена книжарница и се занимава с маркетинг. Обикновено изхожда в книгите си от древната философия, като ѝ намира приложение и в наши дни.

„За родителството“ съдържа много вдъхновяващи истории, които намират приложение във всеки наш ден. Малко по малко книгата разкрива какво е да си добър баща. Освен психология по страниците има любопитни разкази за миналото, поп културата или литературата. Книгата може да се превърне в чудесно вдъхновение и съветник от първия ден на бащинството или ако сега детето ви тръгва на училище.

Obrázek WhatsApp, 2024-08-05 v 10.51.15_1d30fd9b

„Признанията на една неудачнича на 40 и няколко години“

Александра Потър се завръща в нашите книжарници с този хит. Авторката е сред най-успешните в стила чиклит, който нашумя в началото на столетието.

„Признанията на една неудачница…“ е за всички, които искат да погледнат с усмивка към собствените си неуспехи. Историята предлага затрогващ сюжет, който пълни сърцето. Нел не се оправя със социалните мрежи, а най-добрата ѝ приятелка е на 80 и кусур. Тя обаче твърдо решава да промени нещата, каквото и да ѝ струва това.

Забавният роман е чудесен за всички, които търсят житейска равносметка. По „Признанията на една неудачница…“ има вече и сериал. Успехът на книгата подтикна авторката да създаде и продължение. Ако харесвате Бриджит Джоунс, и романът на Александра Потър ще ви стане любим!

Obrázek WhatsApp, 2024-09-02 v 09.51.23_95e62af8

„Жестоката Адел“

Един от най-популярните френски комикси излиза за първи път у нас. Дебютният брой се казва „Всичко ще свърши зле“. Книжките от поредицата са предназначени за деца между 8 и 13 години. Хубавите кратки истории по страниците предлагат неподправен сарказъм и мрачен хумор.

Децата бързо харесват Адел, която изпъква с буйната си червена коса и характер. Ненапразно критиката я нарича „героиня от нов вид“. Досега във Франция от комикса са излезли 21 книжки, като постепенно те ще се появят и у нас. Историята е истински феномен в родината си, а Адел е лице на много кампании в защита на децата. Посветени са ѝ и песни, а наскоро се появи и анимационен сериал по комиксите.

Ако децата ви харесват поредиците за Тото или Лулу, „Жестоката Адел“ е задължителна за тях!

Книгите на септември представи Краси Проданов

Прочетете още

456053138_383645704750363_950622739730358510_n

Комикс за различните деца прави дебют у нас

Той е и най-продаваният във Франция Жестоката Адел се ражда в главата на Антоан Дол …