Начало / "Четящият човек" / Книгата е най-ценният багаж през юли

Книгата е най-ценният багаж през юли

Със заглавията на месеца започва всяко приключение

stažený soubor

Книги по-горещи и от температурите навън – и така може да ги определим… Малката симпатична купчинка от заглавия на месеца може да ни провокира да тръгнем на път из България… или пък да останем втренчени в страниците на интригуващ трилър. Има и романтика, пък и детско приключение, което прави ваканцията необикновена!

Ако трябва да преразкажем новия месец с книги, сега за предпочитане са заглавия, които са способни да ни осигурят дълги, лениви и отдадени на четене горещи дни. Дали ще е на плажа, или пък под дебела сянка, това зависи от вас. От „Хеликон“ пък са предложенията – ето кои книги влизат в традиционната подборка на месеца.

Горещи сюжети за горещите дни – насладете се на четирите истории на юли

245218_b

„Лека нощ, Джун“

Насладете се на този роман, в който любовта към книгите играе главна роля! Сара Джио е известна с романтичните си, стоплящи сърцето истории. Такава е и „Лека нощ, Джун“… Сюжетът ни пренася сред проблемите на вицепрезидентка на голяма банка, чийто живот изведнъж се преобръща. След смъртта на леля ѝ тя се оказва собственик на книжарница за детска литература.

По интересен начин романът вплита историята на популярната писателка за деца Маргарет Уайз Браун. Самото име на книгата е изведено от една популярна книга на Браун – „Лека нощ, луна“.

Заслужава си тази книга – особено като се има предвид и това, че Сара Джио пише с голям успех за важни емоции като тъгата и радостта. Така е и по страниците на „Лека нощ, Джун“, в която връщането в миналото се оказва изцерително за главната героиня. Ако харесвате Колийн Хувър или Лайза Клейпас, прочетете и тази книга!

245577_b

„52 исторически разходки из България“

Мащабна книга, която ни показва една изчезнала през столетията България. Ели Иванова нашумя достатъчно с любопитните и оригинални маршрути, които предлага. Тя вече изследва в книгите си екопътеките или пък Родопите. Сега е ред да ни покаже местата, на които си личи миналото ни. Така чрез „52 исторически разходки из България“ се озоваваме там, където навремето са се водели битки или се е ковяло бъдещето на България. Книгата включва маршрути до църкви, пещери или пък руини. Предложените от Ели места разкриват и великолепната природа на страната ни.

Юли сякаш е най-подходящият сезон да се уверите в практичността на „52 исторически разходки из България“! Просто тръгнете на път… а в раницата сложете първо тази книга!

245219_b

„Призраци на Камино“

Джон Гришам ни поднася поредния си напрегнат и завладяващ роман. Това е трета книга, в която действието се развива на остров Камино. Главен герой е собственикът на книжарница Брус Кейбъл.

Една необикновена история от миналото оживява по страниците на „Призраци на Камино“. 80-годишната Лъвли се бори за остров, който притежава. Дали обаче съдбата ще е на нейна страна?!

Сюжетите от поредицата за Камино според мнозина са най-оригиналните, създавани от Гришам. И в новата – „Призраци на Камино“, действието се развива далеч от съдебната зала, което е необичайно за писателя.

Описваният от Джон Гришам остров е несъществуващ и е роден от фантазията му. Но това не пречи да се впечатлим от добре изградените образи по страниците. Ако харесвате романите на Лий Чайлд или Дейвид Балдачи, „Призраци на Камино“ е задължителна за вас!

245250_b

„Анна Кадабра“

Създател на тази очарователна история за деца е испанският писател Педро Маняс. Той я адресира към малчуганите, които сега откриват самостоятелното четене. Анна Кадабра има дарби на магьосница и се забърква във всякакви неприятности. А „Клубът на пълнолунието“ всъщност е първата книга от много успешната поредица за малката героиня.

По страниците Анна заживява със семейството си в малко градче насред гората. Тайнствената атмосфера в книгата е допълнена и от необикновен котарак, който следва момичето навсякъде.

Веселата история е така написана от Педро Маняс, че децата бързо харесват Анна Кадабра! За това помагат и хубавите илюстрации на Давид Сиера Листон. Историите от поредицата се превеждат вече на много езици, включително на корейски и китайски. До края на годината на български ще излязат и следващите пет.

Още много нови заглавия има в Хеликон. Разгледайте актуалните предложения – хубавите книги ви очакват!

Книгите на юли представи Краси Проданов

Прочетете още

417480515_346483388466595_375665272624375763_n

Детска книга за лятото – първа среща с Анна Кадабра

Ето едно прекрасно приключение за горещите дни Анна Кадабра е създадена от Педро Маняс – …