Начало / Свят / Антъни Бурдейн: Кулинарните автори са банда лъжци

Антъни Бурдейн: Кулинарните автори са банда лъжци

SANTA MONICA, CALIFORNIA, AUGUST 07 2011: Layover host Anthony Bourdain at the fried achicken at Ludo Truck's Guerilla Chicken, a fried chicken food truck trendy with foodies and started by renowed French chef Ludo Levfvre (photo Gilles Mingasson for The Travel Channel).

Дневната ви доза Антъни Бурдейн идва благодарение на есенния брой на канадското списание „Nuvo”, което публикува интервю с готвача и автор на кулинарни книги. Преди 16 години книгата „Поверително от кухнята” изстрелва Бурдейн под светлината на прожекторите, а цяло едно поколение вече израсна от тогава. След това затвърди впечатленията с „A Cook’s Tour. Приключенията на готвача“.

Сега му предстои нова книга и той разказва за известните си приятели, семейството и как вече не е мъжът, който е бил – а това е нещо хубаво.

Според „Nuvo”, Бурдейн има походката на Клинт Истууд, излъчваща напереност. Всяка стъпка е спокойна, изразяваща готовност за отличие – походката на обожаван човек.

„Обикновено не излизам, но снощи мои приятели бяха в града”, признава той, а в последствие уточнява, че приятелите му са известни пънк изпълнители. Според автора на интервюто, Бурдейн е с физика, която съответства на човек на половината на възрастта му. Не минава е седмица, без той да провокира с изказвания за негови колеги и известни познати. Но това е преди – днешният му образ няма нищо общо с някогашното му аз.

Задава се нова книга на Бурдейн – „Appetites”. Откриващата глава представя апокалиптична картина на обезглавен глиган, носещ очила, Бурдейн с развързана вратовръзка, а съпругата му, покрита с пера от кокошка. „Като човек, който се занимава професионално с готвене от 30 години, за мен светът беше съставен от тъмни силуети в трапезарията. Никога не си бях в къщи, нямах представа какво правят хората през уикенда и какво означава да имаш семейство”, споделя Бурдейн и още: „Всеки лъже в готварските книги, затова те са толкова изнервящи. Например, никой не ви казва, че със сигурност ще прецакате първия си сос „Холандез”. Просто няма как да ви се получи. На професионалистите им отнема много време в практика.”

Прочетете още

cook-2364182_1920

Когато готвачите станаха писатели. Пет книги от майсторите в занаята

10 август е професионалният им празник Кулинарното изкуство и то си има закрилник на небето. …