Начало / Читатели / Любовта минава през стомаха и… хубавите книги

Любовта минава през стомаха и… хубавите книги

Заглавия, които носят практична помощ на влюбените

eleonora-albasi-MG-b0U5cQEk-unsplash

Знаете хубавата стара приказка, че любовта минава през стомаха – обикновено я цитираме по отношение на мъжете, но какво да се лъжем, и с жените е така…

Пък на 14 февруари храната е от особено значение, защото там, където думите не достигат… идва нейният ред. Хубава вечеря например ще е много по-оригинален подарък от картички, балони и рози, които са увехнали още на следващия ден.

Храната оставя по небцето послевкус, от който може да се вдъхновявате дълго след празника. Но най-добре е да вложим лично отношение, като сготвим сами онова, чието призвание е да илюстрира любовта. Затова се обръщаме към ония книги, които могат да се превърнат в наш верен съветник сега.

Návrh bez názvu

Ето, Силвена Роу веднага се притичва на помощ, ако искате да сготвите нещо здравословно. „Моята кухня” съдържа голямо количество рецепти, сътворени от майстор като известния наш готвач, чиято слава се носи и по света.

Световно признат е и Джейми Оливър. А ето че ни предлага спешна готварска помощ. Представете си, че се озовете ненадейно с човека на мечтите си на 14 февруари – и искате да направите нещо прекрасно за него, но… езикът ви се е вързал на фльонга. Джейми казва, че ви стига половин час – да приготвите нещо, за което няма да са нужни думи, и предлага книгата си „Моето меню за 30 минути”.

Ако пък сте почитатели на френската… не любов, а кухня, посягаме към сътвореното от двама готвачи и една телевизионна водеща, това са Луизет Бертол, Симон Бек и Джулия Чайлд. Три жени, които знаят как да възбудят апетита, пък и останалите ви сетива, защото предлагат цели 524 рецепти по страниците на „Изкуството на френската кухня”.

И накрая, една от онези книги, които подсказват колко динамично се развиват представите ни за храната в наше време. Това е „Вкусно с Ела всеки ден”. Тук рецептите са не само вегански, но и безглутенови. Ела Милс обещава, че ще ни е лесно да ги приготвим. А и вече напълно ще сме в крачка с новото – ще открехнем още мъничко вратата на любовта. Вкусната храна помага за това.

cook-1375788_1920

От книгите на масата, а после… е, това си решавате сами! Гарантирано е обаче, че помагалата от тази специална (почти любовна) селекция помагат… Но сега вие сте на ход!

Съвети за влюбени от Краси Проданов

Прочетете още

fiona-murray-A-QDFMzD1uE-unsplash

10 вечно актуални книги

Заглавия, които са задължителни за всяка домашна библиотека Книгите остаряват красиво – особено хубавите. Има …