Начало / Свят / Нова биография на Хилари Клинтън излиза през януари

Нова биография на Хилари Клинтън излиза през януари

Поредна книга за живота на Хилари Клинтън ще излезе на англоезичния книжен пазар, съобщи thebookseller.com. Изданието е със заглавие „Hillary Rodham Clinton: A Woman Living History“ и е написано от журналистката Карън Блументал, авторка и на книга за Стив Джобс – „The Man Who Thought Different“. То ще бъде в книжарниците през януари, публикувано от „Bloomsbury“. Книгата е особено актуално – има вероятност Клинтън да стане първата жена президент на САЩ, ако спечели на предстоящите избори.

Книгата има за цел да разкаже по достъпен и лесен за възприемане начин живота на една от най-влиятелните жени в САЩ. Тя проследява детството на Хилари през 50-те години, образованието й в колежа „Wellesley“ и правния факултет на университета „Йейл“, годините като първа дама и самостоятелната й политическа кариера. Предназначена е за читатели, за които личността Хилари Клинтън е интересна, но не искат да задълбават в политическия контекст.

Биографията ще излезе едновременно във Великобритания и САЩ. В Америка обаче тя ще бъде с етикет младежка нехудожествена литература.

В последно време често излизат книги за Хилари Клинтън. Само през миналата година бяха публикувани нейните мемоари „Hard Choices“, биографията „HRC: State Secrets and the Rebirth of Hillary Clinton“ и силно критичната към семейство Клинтън „Clinton, Inc.: The Audacious Rebuilding of a Political Machine“. На български е издавана по-ранна нейна автобиграфия – „Преживяна история“.

Свързани заглавия
Хилари Клинтън: Гневът на Ангела Меркел може да бъде полезен за нас

Книга срещу семейство Клинтън изтече онлайн

Мемоарите на Хилари Клинтън забранени в Китай

Хилари Клинтън: Семейството ни беше разорено след като напуснахме Белия дом

Новата книга на Хилари Клинтън излиза на 10 юни

Биография на Хилари Клинтън излиза през февруари
Хилари Клинтън ще пише книга за мандата си на държавен секретар на САЩ
Хилари Клинтън планира нова автобиография

„Преживяна история“ от Хилари Клинтън тук

Прочетете още

hr-salman-rushdie-auf-der-buchmesse-frankfurt

И леви, и десни отнемат свободата ни според Салман Рушди

Писателят отговаря на насилието с изкуство 76-годишният автор, който преживя покушение преди година, получи сега …