Начало / Свят / Книга срещу семейство Клинтън изтече онлайн

Книга срещу семейство Клинтън изтече онлайн

Книга, критикуваща остро семейство Клинтън, изтече онлайн, съобщи thedailybeast.com. Творбата „Clinton, Inc.: The Audacious Rebuilding of a Political Machine“ от Даниъл Халпър, главен редактор на списанието „Weekly Standard“, трябва да излезе на 22 юли. Много медии в САЩ обаче са получили серия имейли, съдържащи на части цялото произведение от 317 страници. Все още не се знае дали поддръжници или противници на Бил и Хилари са отговорни за изтичането.

Подозренията падат и върху издателството „Broadside Books“, което функционира под шапката на „HarperCollins“. В нощта на събота срещу неделя корпоративната система на компанията не работи заради проблеми с поддръжката. Точно тогава мейлите са изпратени. Ръководители на „HarperCollins“ отричат да имат общо с инцидента. Говорител на Хилари Клинтън също заяви, че няма идея кой би могъл да стои зад пробива.

Похитителят се идентифицира с името Робърт Джоузеф Райт. Моментална справка в „Гугъл“ и други търсачки не може да покаже кой стои зад това име. Твърде вероятно е името да е фиктивно. Отговорникът може да бъде и част от търговската верига, защото изпратените документи са сканирани материали във формат .pdf. Така изглежда от текста на първия имейл. Ето го и него:

„Ето книга, която си купих днес. Ще ви я изпратя на няколко части – това не е спам. Някой е разкрил кралското семейство Клинтън – кралят на подмазвачите Бил, кралицата на егоцентриците Хилари и принцесата на глезльовците Челси. Не познавах Халпър, но очевидно той познава хора, които са умирали да кажат истината и най-накрая са го направили. Ще приемете ли информацията сериозно или либералната преса ще короняса семейство Клинтън, като атакува пратеника? Очаквайте още скоро“.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …