Начало / Свят / Брайън Сингър ще филмира „Капитан Немо“ от Жул Верн

Брайън Сингър ще филмира „Капитан Немо“ от Жул Верн

Режисьорът Брайън Сингър ще филмира една от най-обичаните приключенски истории – „Капитан Немо“ от Жул Верн, съобщи flavorwire.com. Сингър обяви плановете си в социалната мрежа „Инстаграм“. Той вече е написал историята, макар че сценарият ще бъде разработен от Рик Сорделет и Дан Стъдли. В поста си Сингър обещава прожекцията да бъде „емоционално и епично приключение за зрители на всякаква възраст“.

Все още няма подробности относно това дали действието ще бъде осъвременено или ще се спази оригиналния времеви период на автора. Класиката вече е била адаптирана на големия екран – през далечната 1954 г. от „Дисни“ с участието на Кърк Дъглас. През 1997 г. пък е направена телевизионна продукция, в която играе Майкъл Кейн.

„Капитан Немо“ или „Двадесет хиляди левги под водата“ излиза през 1970 г. Романът е публикуван за първи път във Франция със заглавието „Vingt mille lieues sous les mers“. Историята разказва за мистериозния капитан Немо и неговата подводница „Наутилус“. Те се сблъскват с различни чудеса, обикаляйки океаните. Описанието на подводницата се счита за революционно, като вдъхновява редица изобретатели. Книгата издържа на теста на времето и днес е със статут на класика, като продължава да предизвиква интерес.

Брайън Сингър е роден през 1965 г. Той е известен най-вече като режисьор на филмите от поредицата „Х-Мен“, но е режисирал и култовата мистерия „Обичайните заподозрени“. Други популярни негови филми са „Супермен се завръща“ и „Операция Валкирия“.

Свързани заглавия
Жул Верн: Земята не се нуждае от нови континенти, а от нови хора

Книги от Жул Верн тук

Прочетете още

46226af6e06348cc5a877c159df7cb5f

Жул Верн ни подари умението да фантазираме

Славният писател е роден на 8 февруари преди 192 години Готови сме за приключения дори …