Начало / Свят / Брайън Сингър ще филмира „Капитан Немо“ от Жул Верн

Брайън Сингър ще филмира „Капитан Немо“ от Жул Верн

Режисьорът Брайън Сингър ще филмира една от най-обичаните приключенски истории – „Капитан Немо“ от Жул Верн, съобщи flavorwire.com. Сингър обяви плановете си в социалната мрежа „Инстаграм“. Той вече е написал историята, макар че сценарият ще бъде разработен от Рик Сорделет и Дан Стъдли. В поста си Сингър обещава прожекцията да бъде „емоционално и епично приключение за зрители на всякаква възраст“.

Все още няма подробности относно това дали действието ще бъде осъвременено или ще се спази оригиналния времеви период на автора. Класиката вече е била адаптирана на големия екран – през далечната 1954 г. от „Дисни“ с участието на Кърк Дъглас. През 1997 г. пък е направена телевизионна продукция, в която играе Майкъл Кейн.

„Капитан Немо“ или „Двадесет хиляди левги под водата“ излиза през 1970 г. Романът е публикуван за първи път във Франция със заглавието „Vingt mille lieues sous les mers“. Историята разказва за мистериозния капитан Немо и неговата подводница „Наутилус“. Те се сблъскват с различни чудеса, обикаляйки океаните. Описанието на подводницата се счита за революционно, като вдъхновява редица изобретатели. Книгата издържа на теста на времето и днес е със статут на класика, като продължава да предизвиква интерес.

Брайън Сингър е роден през 1965 г. Той е известен най-вече като режисьор на филмите от поредицата „Х-Мен“, но е режисирал и култовата мистерия „Обичайните заподозрени“. Други популярни негови филми са „Супермен се завръща“ и „Операция Валкирия“.

Свързани заглавия
Жул Верн: Земята не се нуждае от нови континенти, а от нови хора

Книги от Жул Верн тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

46226af6e06348cc5a877c159df7cb5f

Жул Верн ни подари умението да фантазираме

Славният писател е роден на 8 февруари преди 192 години Готови сме за приключения дори …