Начало / Свят / Хилари Клинтън: Семейството ни беше разорено след като напуснахме Белия дом

Хилари Клинтън: Семейството ни беше разорено след като напуснахме Белия дом

Хилари Клинтън заяви, че семейството й било разорено, след приключването на двата мандата на нейния съпруг Бил Клинтън, съобщи „Гардиън“. Тя говори пред „ABC News“ по повод излизането на новата й книга, „Hard Choices“. Творбата, посветена на периода, през който Клинтън беше държавен секретар в администрацията на Барак Обама, е в американските книжарници от днес.

Бившата първа дама коментира:

„Излязохме от Белия дом не само разорени, но и потънали в дългове. Нямахме пари и ни беше трудно да отделим средства за ипотеки, жилища, образованието на Челси (тяхното единствено дете – бел. ред.). Не беше лесно“.

След напускането на Белия дом Клинтън представляваше Ню Йорк в американския сенат. Нейният съпруг пък спечели милиони от публични участия и речи. Хилари получи аванс от 8 милиона долара за предишните й мемоари „Преживяна история“ (2003). Това накара представители на Републиканската партия да критикуват Клинтън за изказването й.

„Тя си няма и представа какви са проблемите на средностатистическия американец отдавна. Не е въпросът в това дали е била разорена или не. Но тона й е арогантен спрямо обикновените хора“, заяви председателят на Националния комитет на републиканците Рейнс Прибъс.

Защитниците на Клинтън пък отбелязват огромните дарения, които семейството е направило за различни благотворителни каузи и участията в различни събития безплатно. Те имаха и купища разходи покрай делата, свързани с аферата „Уайтуотър“ и Моника Люински.

Свързани заглавия
Новата книга на Хилари Клинтън излиза на 10 юни

Биография на Хилари Клинтън излиза през февруари
Хилари Клинтън ще пише книга за мандата си на държавен секретар на САЩ
Хилари Клинтън планира нова автобиография

„Преживяна история“ тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …