Начало / Свят / Хилари Клинтън ще пише книга за мандата си на държавен секретар на САЩ

Хилари Клинтън ще пише книга за мандата си на държавен секретар на САЩ

Хилари Клинтън ще документира в книга времето, което е прекарала като държавен секретар на САЩ, съобщи „Гардиън”. Творбата все още няма заглавие. Тя ще бъде публикувана догодина от „Simon & Schuster”. Клинтън дори възнамерява да направи промоционално турне на книгата си.

Основни теми в нея ще бъдат убийството на Осама Бин Ладен, краят на режима на Кадафи в Либия, ситуациите в Ирак и Афганистан, Арабската пролет, дипломацията с Иран и Сверена Корея, както и взаимоотношенията със съюзниците на САЩ. По-второстепенно ще бъдат засегнати теми като икономика, енергетика, климатични промени, човешки права, роля на жените, технологии и иновации, здравеопазване.

Хилари Клинтън официално напусна поста на държавен секретар на 1 февруари. Още тогава се носеха слухове, че тя ще напише книга за годините, прекарани на тази длъжност. Това ще бъде петата й книга. Все още се смята, че тя е фаворит за президентска кандидатура на Демократите през 2016 г. Смята се обаче, близките й отношения с бившия президент Джордж Буш-младши ще бъде сериозна пречка пред нея. На 24 този месец тя ще присъства на отварянето на президентската библиотека на Буш в Далас.

През 2003 г. на българския книжен пазар се появиха нейните спомени, събрани в „Преживяна история“.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …