Начало / Свят / Днес излиза „Grey“ – новият роман на Е Л Джеймс

Днес излиза „Grey“ – новият роман на Е Л Джеймс

От днес на англоезичния пазар е „Grey“, новият роман на Е Л Джеймс, авторка на бестселър трилогията „Петдесет нюанса сиво“. Книгата представлява историята от първа част от еротичната поредица, но разказана през погледа на главния герой Крисчън Грей. Изданието излиза днес, защото на 18 юни е рожденият ден на популярния персонаж. Джеймс сподели, че е написала книгата за всички читатели, които продължават да искат повече информация за героя.

Междувременно от полицията в Обединеното кралство съобщиха, че не са открили доказателства, че копие е откраднато. По-рано този месец такава информация беше разпространена от хора на издателството „Penguin Random House“. Имаше спекулации дали някой няма да пусне романа в публичното пространство преди датата му за публикация. Това не се случи.

„След като проведохме разследване за кражба на една книга, ние не открихме доказателства, че въпросното престъпление е извършено. Няма да предприемаме допълнителни действия, освен ако не получим нова информация“, коментират от полицията за „Индипендънт“.

Издателската къща обаче ще продължи своето разследване. Служители на органите на реда отказаха да коментират твърденията, че може да става въпрос за инсценировка с цел публичност.

Очаква се „Grey“ да предизвика истински фурор на книжния пазар. Днес Джеймс ще промотира заглавието си на събития в Ню Йорк Сити, Лонг Айлънд и Тексас.

Свързани заглавия
Копие от ръкописа на новия роман на Е Л Джеймс е откраднато

E Л Джеймс обяви продължението на „Петдесет нюанса сиво”

Крисчън Грей предизвика наплив на туристи в Сиатъл

Трилогията на E Л Джеймс тук

Прочетете още

ил.1.нюанси

„Петдесет нюанса освободени” – беззащитната красавица и принцът на бял самолет

    Кристина Цонева С риск да съм поредната, която „не разбира новостите и свободата” …