Начало / Свят / Чък Паланюк публикува сборник с разкази

Чък Паланюк публикува сборник с разкази

На книжния пазар излезе нов сборник с разкази от автора на „Боен клуб“ Чък Паланюк, съобщи adweek.com. Книгата е озаглавена „Make Something Up: Stories You Can’t Unread“ и съдържа 21 разказа и една новела. Издателство е „Doubleday“.

Разказите, включени в изданието, са писани в перод от няколко години. Някои от тях са били публикувани преди, но повечето излизат за първи път. Читателят ще бъде възхитен, но и объркан– нещо типично за творчеството на Паланюк. В „Expedition“ феновете ще прочетат за предисторията на „Боен клуб“ и ще видят страна на Тайлър Дърдън, която никога не са виждали досега. В „Zombies“ най-блестящият ученик става пристрастен към най-новия наркотик. В „Knock, Knock“ един син успява да блесне за последен път пред баща си с черния си хумор. Забавна, странна, хаплива и трогателна, тази книга е всичко, което читателите са свикнали да очакват от Чък Паланюк.

Паланюк е роден през 1962 г. Творчеството му се определя като трансгресивна проза. Характерно за него е иронизирането и критикуването на приети социални и морални норми. Най-известната му книга е „Боен клуб“, адаптирана на големия екран от Дейвид Финчър, с участието на Брад Пит и Едуард Нортън. Българският читател го познава още от заглавията „Ненагледна моя“, „Оцелелият“, „Невидими изчадия“ и др.

Свързани заглавия
Чък Паланюк продаде правата за филмиране на „Приспивна песен“

Първите 6 страници от продължението на „Боен клуб“ излязоха в „Плейбой“

Чък Паланюк: Новите поколения вече страдат от липсата на собствени цели и идеали

„Ненагледна моя“ от Чък Паланюк (откъс)

Чък Паланюк: Не съм част от компанията на журита, на популярни писатели, които получават големи премии и награди

Ще има продължение на бестселъра „Боен клуб”

Книги от Паланюк тук

Прочетете още

_128795734_9dec541397ab1be15e1b6f9fd75ad0e869c26ef10_287_3238_18223238x1822

Неизвестни разкази от Тери Пратчет излизат в книга

Писани са под псевдоним Откритието е направено от почитатели на писателя, както признават и издателите …