На фокус
Начало / Критика / Топ книгата: страшна, но сладка

Топ книгата: страшна, но сладка

Героите по страниците събуждат страх и умиление

Obrázek WhatsApp, 2024-06-01 v 07.07.03_dbfec121

„Харесвате го по-мрачно“ идва в най-светлите дни, когато денят е много по-голям от нощта… Но ако предпочитате тъмнината, Стивън Кинг отново е подготвил зашеметяваща порция от нея. При това не престъпления и изстъпления правят героите му ужасяващи… критиката казва, че онова, което събужда ужаса в нас, е на първо място милият начин, по който писателя описва героите си, каквото и да са сторили…

Ето ги и тези от „Харесвате го по-мрачно“ – странна процесия от наглед обикновени хора, които се сблъскват с необикновени обстоятелства.

Сред 12-те разказа, включени в „Харесвате го по-мрачно“, са например непубликуваните досега „Две талантливи копелета“ или „Човекът отговор“. Общо седем от разказите са се появявали тук или там. Сред познатите е „Лори“ – Стивън Кинг го публикува за свободно сваляне на интернет страницата си преди шест години. Сега е част от този сборник.

Интересен е също „Гърмящи змии“ – разказът се явява продължение на романа „Куджо“, за който Стивън Кинг печели Британската фентъзи награда.

Когато става дума за Стивън Кинг, бих чел с интерес и списъците му за пазаруване!

Реакциите по отношение на сборника с разкази са изключително добри, поне от страна на читателите. Някои критици споменават това, че темпото играе ту нагоре, ту надолу, но иначе се срещат и такива отзиви: „Когато става дума за Стивън Кинг, бих чел с интерес и списъците му за пазаруване!” Така че магията на Краля продължава да е жива…

Текст Краси Проданов

Прочетете още

stažený soubor

Юни носи лято и хубави книги

Най-дългите дни заслужават и най-увлекателни истории Топлото време дойде, а с него и апетита за …