Най-голямата дъщеря на сър Пол Макартни, Мери, публикува книга с вегетариански рецепти, съобщи британският „Телеграф“. Изданието е озаглавено „At My Table: Vegetarian Feasts for Family and Friends“ и вече е на англоезичния книжен пазар. Мери Макартни цели да покаже, че всички празници и събития могат да се празнуват с меню, което не включва месо.
Има моменти през годината, събирания с роднини или приятели, когато храната е особено важна. Традицията е основното ястие в такъв случай да бъде месо, приготвено по определен начин. Мери Макартни обаче представя алтернатива – колекция от внимателно изготвени рецепти, които да задоволят всички вкусове, без да включват месо. Книгата й съдържа ястия за всеки възможен повод. Тя включва и уникални семейни снимки.
„Виждам тази книга като лично пътешествие и съживяване на прекрасни спомени от празници и семейни събирания, когато храната означава много. Постарала съм се да събера богата палитра от вегетариански ястия, подходящи за всеки вкус и се надявам книгата ми да помогне за създаването на много радостни моменти“, коментира авторката.
Мери Макартни е родена през 1969 г. Тя е дете сър Пол Макартни и Линда Ийстман – фотограф, активистка и музикант. Подобно на своите родители, тя е защитник на правата на животните. Мери Макартни се занимава с фотография и пише готварски книги с вегетариански рецепти. Публикувала е 2 издания със снимки и 3 готварски книги.