Начало / България / Здравка Евтимова, Мариана Найдова и Чавдар Ценов са номинирани за наградата „Хеликон“

Здравка Евтимова, Мариана Найдова и Чавдар Ценов са номинирани за наградата „Хеликон“

Една и съща река” от Здравка Евтимова („Жанет 45), „Котката” от Мариана Найдова („Леге Артис”) и „Отклонения наесен” от Чавдар Ценов („Жанет 45”) са трите заглавия номинирани на пролетната сесия за наградата за нова българска художествена проза „Хеликон”.

Такова е решението на журито в състав Калин Донков (председател), Веселина Седларска, Бойко Ламбовски, Светлозар Желев и Юри Лазаров.

За Здравка Евтимова това е трета номинация след „За теб, за мен” и „Арката”. За Мариана  Найдова е втора – след „Два романа: Мравки с фенерчета/Слугинята”. За Чавдар Ценов също е втора – след „Кучета под индиго”.

За първи път заседанието бе проведено извън София – във фамилната къща на Юри Лазаров в плевенското село Николаево. Добро място за вземане на важни решения; след традиционните спорове и размяна на аргументи, разбира се. Както и – след свършената работа – за екологично чисти занимания като дишане на кошерен въздух и разходки до красиви места наоколо.

Членовете на журито дариха свои книги и детски книги на издателство „Пан” на местното читалище „Пробуда 1919”.

Номинациите ще бъдат връчени на 20 май, сряда от 18 часа в книжарницата „Хеликон България” на булевард „Цар Освободител” № 4.

Свързани заглавия

Людмил Тодоров, Катерина Хапсали и Галин Никифоров са първите номинирани за наградата „Хеликон“ за 2015 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ginka2

20-те години наближават: По следите на награда „Хеликон”

Нелек път, който продължава да ни води напред През 2002-ра, годината, в която светът се …