Начало / България / Здравка Евтимова, Мариана Найдова и Чавдар Ценов са номинирани за наградата „Хеликон“

Здравка Евтимова, Мариана Найдова и Чавдар Ценов са номинирани за наградата „Хеликон“

Една и съща река” от Здравка Евтимова („Жанет 45), „Котката” от Мариана Найдова („Леге Артис”) и „Отклонения наесен” от Чавдар Ценов („Жанет 45”) са трите заглавия номинирани на пролетната сесия за наградата за нова българска художествена проза „Хеликон”.

Такова е решението на журито в състав Калин Донков (председател), Веселина Седларска, Бойко Ламбовски, Светлозар Желев и Юри Лазаров.

За Здравка Евтимова това е трета номинация след „За теб, за мен” и „Арката”. За Мариана  Найдова е втора – след „Два романа: Мравки с фенерчета/Слугинята”. За Чавдар Ценов също е втора – след „Кучета под индиго”.

За първи път заседанието бе проведено извън София – във фамилната къща на Юри Лазаров в плевенското село Николаево. Добро място за вземане на важни решения; след традиционните спорове и размяна на аргументи, разбира се. Както и – след свършената работа – за екологично чисти занимания като дишане на кошерен въздух и разходки до красиви места наоколо.

Членовете на журито дариха свои книги и детски книги на издателство „Пан” на местното читалище „Пробуда 1919”.

Номинациите ще бъдат връчени на 20 май, сряда от 18 часа в книжарницата „Хеликон България” на булевард „Цар Освободител” № 4.

Свързани заглавия

Людмил Тодоров, Катерина Хапсали и Галин Никифоров са първите номинирани за наградата „Хеликон“ за 2015 г.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

IMG-20191202-WA0005

Ясни са 12-те претендента за Наградата Хеликон’2019!

Проза с ясен интерес към близкото ни минало се бори за Наградата Хеликон Орлето на …