Начало / Свят / Стивън Хокинг поздрави Еди Редмейн за „Оскар“-а

Стивън Хокинг поздрави Еди Редмейн за „Оскар“-а

Британският астрофизик Стивън Хокинг поздрави актьора  Еди Редмейн за спечелената награда „Оскар“, съобщи руската информационна агенция ТАСС. Редмейн се превъплати в Хокинг в биографичната лента „Теорията на всичко”, за което бе отличен с наградата за най-добра мъжка роля на Американската филмова академия.

„Поздравявам Еди Редмейн за това, че спечели „Оскар“, снимайки се в моя образ в „Теорията на всичко“. Браво, Еди, гордея се с теб”, написа 73-годишният учен на страницата си във „Фейсбук“.

Хокинг се изказа ласкаво за изпълнението на Редмейн още след излизането на филма по екраните, като написа също на страницата си в социалната мрежа, че „понякога мислел, че самият той е на екрана”.

33-годишният актьор пък посвети получената в неделя престижна статуетка на всички засегнати по света от амиотрофична латерална склероза, от която страда Хокинг. Редмейн специално благодари и на смейството на астрофизика. Преди това той бе удостоен и с награда БАФТА, а „Теорията на всичко“ получи приза за най-добър адаптиран сценирий.

Свързани заглавия:

Еди Редмейн, изиграл Стивън Хокинг, и Джулиан Мур за „Все още Алис“ грабнаха „Оскар“-и

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Stephen-Hawkings-motorized-wheelchair-is-up-for-auction

Количката на Хокинг и куп вещи на Нютън, Дарвин и Айнщайн отиват на онлайн търг

През 2009 г. един от най-популярните учени на съвремието ни – Стивън Хокинг организира специално …