Начало / Свят / Харпър Лий отрече да е оторизирала биографията си „The Mockingbird Next Door“

Харпър Лий отрече да е оторизирала биографията си „The Mockingbird Next Door“

Харпър Лий отрече да е оторизирала новата си биография, „The Mockingbird Next Door“ (Съседът присмехулник), съобщи „Гардиън“. Творбата, написана от журналистката Марджа Милс, е на англоезичния книжен пазар от вчера. Авторката на биографията твърди, че се е преместила в близост до дома на писателката в Монровил, Алабама, през 2004 г. и се е сприятелила с нея и сестра й, Алис. Лий дала разрешение за публикуването на произведението.

Писателката обаче отрича да е позволявала Милс да пише книга за живота й. Тя признава за приятелството между журналистката и сестра й, но твърди, че бързо е разбрала истинската цел на Милс. В съобщение Лий написа:

„Г-ца Милс се сприятели с по-голямата ми сестра Алис. Не ми отне много време да разбера истинската мисия на Марджа: още една книга за Харпър Лий. Бях наранена, ядосана и тъжна, но не и изненадана. Моментално прекратих всякакви контакти с нея и напусках града всеки път, когато тя идваше. Разбирам, че г-ца Милс има документ, подписан от моята сестра Алис, който посочва, че аз съм оторизирала тази книга. Но аз заявих, че не давам разрешение за тази книга още през 2011 г. Нито аз, нито моят адвокат сме давали разрешение. Бъдете сигурни, че докато съм жива, всяко твърдение, че дадена книга е написана с мое съдействие, е лъжа“.

През 2011 г. литературният агент на Милс коментира пред „Ню Йорк Таймс“, че Лий е дала съгласието си за публикуването на предстоящата биография. Тогава авторката на „Да убиеш присмехулник“ отново отрече. Книгата „The Mockingbird Next Door“ се радва на добри отзиви от критиците.

Свързани заглавия
До дни излиза биография на Харпър Лий

Харпър Лий позволи публикуването на „Да убиеш присмехулник“ в електронен формат

Писмо на Харпър Лий, в което обяснява защо не дава интервюта, отива на търг

Харпър Лий съди музей заради сувенири с „Присмехулника“

Харпър Лий се пребори срещу сувенири с „Присмехулника“

Харпър Лий и агентът й се споразумяха за правата на „Да убиеш присмехулник”
Харпър Лий обвини агента си, че е присвоил „Да убиеш присмехулник”
Харпър Лий за любовта си към книгите
Харпър Лий получи награда „Харпър Лий”
Сестрата на Харпър Лий дава информация за тайнствения живот на писателката

„Да убиеш присмехулник“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …