Начало / Любопитно / Тайванска книжарница продава книги на тъмно

Тайванска книжарница продава книги на тъмно

Wuguan Books използва мрака по най-добрия начин

WuGuanBooks_4-1170x780

Клиентите ни се съсредоточават по-добре така„, убедена е Су Ю-шан, управителка на книжарницата. Светлина всъщност има, но създателят на пространството – архитектът Чу Чи-кан, я насочва към кориците на книгите. Така в книжарницата сякаш са се настанили стотици светулки, които просто водят читателя и клиент от заглавие към заглавие.

Книгите също са подредени по специфичен начин. Липсват общи рафтове и етажерки. Мънички полици побират само едно издание. Така и вниманието към всяка книга е индивидуално.

В пространство, в което не виждате друго освен книгите, сетивата ви се изострят – коментира още Су Ю-шан. – Макар че изборът при нас не е като в големите книжарници, клиентите остават дълго време

Тъмнината осигурява комфорт на влезлите и често те си купуват издания, от които биха се срамували в нормална книжарница, например еротични книги или пък такива за душата и емоциите. Точно заради заглавията на „чувствителна“ тематика в момента достъпът до книжарницата е позволен само на лица над 18 години.

Лира.бг по материали от CNN

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dujiangyan-bookstore-designed-by-xliving-is-just-like-a-magical-world-1-5f69db15cf726

Книжарница като космическа станция проектираха в Китай

Заради огледалните стени изглежда безкрайна Шанхайското архитектурно студио x+living представи проекта си за книжарница в …