Начало / Любопитно / Тайванска книжарница продава книги на тъмно

Тайванска книжарница продава книги на тъмно

Wuguan Books използва мрака по най-добрия начин

WuGuanBooks_4-1170x780

Клиентите ни се съсредоточават по-добре така„, убедена е Су Ю-шан, управителка на книжарницата. Светлина всъщност има, но създателят на пространството – архитектът Чу Чи-кан, я насочва към кориците на книгите. Така в книжарницата сякаш са се настанили стотици светулки, които просто водят читателя и клиент от заглавие към заглавие.

Книгите също са подредени по специфичен начин. Липсват общи рафтове и етажерки. Мънички полици побират само едно издание. Така и вниманието към всяка книга е индивидуално.

В пространство, в което не виждате друго освен книгите, сетивата ви се изострят – коментира още Су Ю-шан. – Макар че изборът при нас не е като в големите книжарници, клиентите остават дълго време

Тъмнината осигурява комфорт на влезлите и често те си купуват издания, от които биха се срамували в нормална книжарница, например еротични книги или пък такива за душата и емоциите. Точно заради заглавията на „чувствителна“ тематика в момента достъпът до книжарницата е позволен само на лица над 18 години.

Лира.бг по материали от CNN

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

gif

Книжарница осиновява котки

„Отис и Клементайнс” в Нова Скотия си сътрудничи с местна организация за спасяване на животни. …