Начало / Свят / Роман като филмов сценарий получи литературната награда в САЩ

Роман като филмов сценарий получи литературната награда в САЩ

Interior Chinatown разказва за расизма и пороците на Холивуд

maxresdefault

Чарлс Ю е точно сценарист по професия. Работи например по сериала „Западен свят”. Участва и в създаването на „Легион”. У нас излезе преди време неговата „Как да живеем безопасно във фантастична вселена“.  В Interior Chinatown пък разказва историята на млад актьор, който се сблъсква с холивудската система. А в нея получава безгласната роля на момче за всичко. Авторът описва и проявите на расизъм, които са твърде чести за всеки, понесъл прегрешението да е различен в Холивуд.

На интересен адрес отиде и наградата в раздел нехудожествени. Получи я всъщност биографията на бореца за човешки права и противоречива личност в същото време Малкълм Екс. Книгата е създадена от баща и дъщеря – Лес и Тамара Пейн. Тамара довършва биографията след смъртта на баща си преди две години.

oakImage-1605750058055-mobileMasterAt3x

Американските литературни награди се връчват още от 30-те на миналия век. Церемонията става публична през 1989-а. Сега обаче нещата пак се промениха заради ковид-сезона, който оказва своето влияние и върху този род събития. Затова и от салона на луксозния ресторант „Сиприани Уолстрийт” церемонията достигна до американците чрез онлайн излъчване.

Победителите в отделните категории получиха освен поздравления и чек за 10 хил. долара

Лира.бг по материали от чужди медии

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

172165506_1462158197456938_4623569405_n

Обидно малко книги се превеждат на английски

Американците четат рядко преводна литература Англосаксонският книжен пазар е огромен – и това е факт, …