Начало / Без категория / Невена Басарова посрещна деца и родители в „Хеликон Витоша“

Невена Басарова посрещна деца и родители в „Хеликон Витоша“

Авторката, основала популярната „Детска академия за добри обноски“, направи почивния ден в книжарницата на бул. Патриарх Евтимий по-слънчев и смислен.

SONY DSC

Деца и родители дойдоха да си вземат автографи върху нейната нова книга „Упражнения по етикет“ заедно с едноименната „Детска академия за добри обноски“, която е същински учебник, макар и поднесен забавно. Невена е сертифициран треньор по Емоционална интелигентност и социален етикет, тя има дарба да предразполага децата, като съдейства на родителите всяко нацупено или срамежливо личице бързо да грейне в усмивка. Много от хлапетата бяха дошли официално облечени, според етикета за специално събитие, а момиченцата конкурираха с красивите си рокли самата авторка.

В „Упражнения по етикет“ има такава глава – „По дрехите посрещат“ – към нея малките читатели могат да си изберат от приложението с 52 стикера най-подходящите за даден случай. По-сериозното обяснение „що е това стил“ дори подсеща суетните майки, че и едно шалче е прекрасен акцент.

Пълна с подобни трикове и знания е цялата книга. Вътре може да рисуваш, драскаш, отгатваш, да редиш пъзел, да решаваш кръстословица, да излизаш от лабиринти, да довършваш изречения, въобще да учиш, играейки. Например правилото е, че „възпитаните италианци ядат спагети само с… вилица“, но какво ще стане ако изберем думичката „наведнъж“! Е, специалистът по етикет няма да се сърди, нали в края са верните отговори :)

Видяхме как Невена щедро черпи с шоколадови бонбони, културно изядохме… няколко, после си поговорихме, взехме книжката и се прибрахме вкъщи да се упражняваме с героите ѝ Алекс и Криси. На вас оставяме снимки, да се полюбувате на хубавото събитие в „Хеликон Витоша“.

dveIMG-7603

IMG-7588

Репортаж по етикет от Людмила Еленкова

Прочетете още

uvodni

Галина Танева: Пиша за красотата и колорита на селата в Сакар планина

Преданията и легендите заживяват в книгите ѝ Родолюбиви и истински – с тези думи може да …