Начало / Критика / „Невидимият огън” е трилър от поредния Дан Браун

„Невидимият огън” е трилър от поредния Дан Браун

Хавиер Сиера пише точно като славния си колега

ogan

Книгата наистина впечатлява – спечелила е например наградата „Планета”, както е упоменато още на корицата. Историята ни среща с един преподавател по лингвистика, Давид Салас, който заминава за Мадрид, където пък среща писателка, която води странни курсове, помагайки на хората да открият в старите книги повече информация за местонахождението на Свещения Граал.

Това обаче води до компликации, тъй да се каже, има и мъртви, което пък на свой ред позволява на Хавиер да поведе свое собствено разследване с младата асистентка на споменатата вече писателка.

Очевидно цяло поколение писатели е повлияно от Дан Браун – дано е излязло нещо добро от опита на Хавиер Сиера да ни заинтригува с подобна история. Ако обичате обаче загадки и напрегнат сюжет, ето, „Невидимият огън” е за вас.

javier-sierra-k7dH-U110598725034KWE-1248x770@RC

Журналист по професия е авторът. Големият му пробив е книгата „Тайната вечеря”, която попада и сред бестселърите на „Ню Йорк Таймс”. Очевидно, че подобна, християнска тематика, натоварена с разни въпросителни, му приляга. Самият той не крие, че обожава мистериите и тайните. Работи и в такова списание – „Отвъд науката”.

„Невидимият огън” е реверанс към всички, които обичат книгите да са пълни с мистерии – сега им поднасяме четиво, което и е увлекателно, и помага да видим света другояче

Текст Краси Проданов

Прочетете още

dan-brown-600x338

Романите на Дан Браун водят тълпи от туристи

Писателят навършва тази година 60 Авторът на „Шифърът на Леонардо“ и други известни книги повлиява …