Начало / Свят / Джордж Мартин пише в изолация заради COVID-19

Джордж Мартин пише в изолация заради COVID-19

Пандемията от коронавируса може да се окаже полезна за „Песен за огън и лед“

image-3-e1584529833528

Стой си вкъщи, светът е затворен, казва по един или друг начин всяко второ меме в интернет. Това си има и някои предимства, само трябва да отблъснем недоволството си от ограниченията и да се възползваме.

Джордж Р. Р. Мартин се оказва добър пример в това отношение. Вече няма оправдание, че сериалът му пречи. Бизнес начинанията му се простират далеч отвъд книгите и филмите по „Песен за огън и лед”, но сега всичко живо е спряло работа. И Мартин използва спокойствието, за да пише.

За онези от вас, което може да се тревожат за мен лично… – пише той в блога си, – да, осъзнавам, че съм в най-уязвимата част от населението, предвид възрастта и физическото ми състояние. Но в момента се чувствам добре и вземаме всички разумни мерки. Сам съм на отдалечено, изолирано място, посещава ме само един от служителите ми, не ходя в града и не виждам никого. Честно казано, прекарвам повече време във Вестерос, отколкото в реалния свят, пиша всеки ден. Положението е доста сериозно в Седемте Кралства… но може би не толкова, колкото може да стане тук.

Съвсем наскоро на световния пазар излезе друг проект под името на Мартин, но той няма нищо общо с Вестерос – American Hero, допълнение към поредицата „Жокери”. На български можем да прочетем първата книга, „Жокери” и сега е идеален момент, защото е доста обемна и освен това, започва почти тематично – извънземен вирус, който погубва много хора, но други дарява с богоподобни способности.

А какво общо има динозавър с писателя? Това е Targaryendraco wiedenrothi, нов род летящ динозавър, кръстен на – познахте, дом Таргариен от „Песен за огън и лед”. Новината много зарадва Мартин, макар че, казва той, „уви, няма свидетелства, че Targaryendraco wiedenrothi е дишал огън.”

По материали от georgerrmartin.com: Ася Михайлова

Прочетете още

232865_b

„Инструкторът“ – кой се възползва от ковид?

Детективско разследване, психотрилър и антиутопия в едно Българските читатели вече познават Питър Хелър от романа …