Начало / Свят / Джордж Мартин пише в изолация заради COVID-19

Джордж Мартин пише в изолация заради COVID-19

Пандемията от коронавируса може да се окаже полезна за „Песен за огън и лед“

image-3-e1584529833528

Стой си вкъщи, светът е затворен, казва по един или друг начин всяко второ меме в интернет. Това си има и някои предимства, само трябва да отблъснем недоволството си от ограниченията и да се възползваме.

Джордж Р. Р. Мартин се оказва добър пример в това отношение. Вече няма оправдание, че сериалът му пречи. Бизнес начинанията му се простират далеч отвъд книгите и филмите по „Песен за огън и лед”, но сега всичко живо е спряло работа. И Мартин използва спокойствието, за да пише.

За онези от вас, което може да се тревожат за мен лично… – пише той в блога си, – да, осъзнавам, че съм в най-уязвимата част от населението, предвид възрастта и физическото ми състояние. Но в момента се чувствам добре и вземаме всички разумни мерки. Сам съм на отдалечено, изолирано място, посещава ме само един от служителите ми, не ходя в града и не виждам никого. Честно казано, прекарвам повече време във Вестерос, отколкото в реалния свят, пиша всеки ден. Положението е доста сериозно в Седемте Кралства… но може би не толкова, колкото може да стане тук.

Съвсем наскоро на световния пазар излезе друг проект под името на Мартин, но той няма нищо общо с Вестерос – American Hero, допълнение към поредицата „Жокери”. На български можем да прочетем първата книга, „Жокери” и сега е идеален момент, защото е доста обемна и освен това, започва почти тематично – извънземен вирус, който погубва много хора, но други дарява с богоподобни способности.

А какво общо има динозавър с писателя? Това е Targaryendraco wiedenrothi, нов род летящ динозавър, кръстен на – познахте, дом Таргариен от „Песен за огън и лед”. Новината много зарадва Мартин, макар че, казва той, „уви, няма свидетелства, че Targaryendraco wiedenrothi е дишал огън.”

По материали от georgerrmartin.com: Ася Михайлова

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5e98782d15ea4b4ae721f763

Риана написа готварска книга заради пандемията

Певицата събра любимите си рецепти Самоизолацията се отрази творчески на 32-годишната звезда. Родена в Сейнт …