На фокус
Начало / Свят / Джордж Мартин: Боже, трябва да довърша „Песен за огън и лед”

Джордж Мартин: Боже, трябва да довърша „Песен за огън и лед”

Култовият сериал по книгата само му попречил

george-r-r-martin.original

Писателят следва първоначалния си план – и твърди, че развръзката в поредицата на HBO не е променила неговите намерения. В интервю за „Обзървър” той казва: „Така или иначе никога няма да удовлетворите всички, затова трябва да си създадете радост.

Мартин, който навърши миналата година 70, се оплаква, че шумът около сериала само го е забавил с довършването на сагата. Той напомня, че последните серии са създадени без каквато и да е връзка със замисъла му за финалните два романа от поредицата. Заради високите очаквания към него обаче често не можел да напише и страница.

Липсва ми времето, когато можех да се шляя по книжарниците, без да бъда разпознат – оплаква се още авторът. – Обожавах просто да се мотая от рафт на рафт, да взема няколко книги, да ги разтворя и да си тръгна от книжарницата с тях.

Сега веднага около мен се образува тълпа – продължава той. – Успехът носи много, но и много отнема.

Джордж Мартин е наричан заради книгите си и „американския Толкин. Осмият сезон на „Игра на тронове” тази година беше последен – точно той спечели и рекорден брой номинации за наградата Еми. Покрай финала се надигна и буря от възмущение – верните фенове на Мартин се почувстваха излъгани от развръзката и в официално обръщение към тв канала поискаха да снима отново последната серия. Подписката съдържа вече повече от милион имена.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

merlin_178097757_9dfc173d-c574-4a57-8695-a5cc643b98f9-superJumbo

Грузинска шахматистка нападна сериал по книга

„Дамски гамбит” на „Нетфликс” изкривява истината според нея Нона Гаприндашвили обвини компанията, че е накърнила …