Начало / Свят / Джордж Мартин: Боже, трябва да довърша „Песен за огън и лед”

Джордж Мартин: Боже, трябва да довърша „Песен за огън и лед”

Култовият сериал по книгата само му попречил

george-r-r-martin.original

Писателят следва първоначалния си план – и твърди, че развръзката в поредицата на HBO не е променила неговите намерения. В интервю за „Обзървър” той казва: „Така или иначе никога няма да удовлетворите всички, затова трябва да си създадете радост.

Мартин, който навърши миналата година 70, се оплаква, че шумът около сериала само го е забавил с довършването на сагата. Той напомня, че последните серии са създадени без каквато и да е връзка със замисъла му за финалните два романа от поредицата. Заради високите очаквания към него обаче често не можел да напише и страница.

Липсва ми времето, когато можех да се шляя по книжарниците, без да бъда разпознат – оплаква се още авторът. – Обожавах просто да се мотая от рафт на рафт, да взема няколко книги, да ги разтворя и да си тръгна от книжарницата с тях.

Сега веднага около мен се образува тълпа – продължава той. – Успехът носи много, но и много отнема.

Джордж Мартин е наричан заради книгите си и „американския Толкин. Осмият сезон на „Игра на тронове” тази година беше последен – точно той спечели и рекорден брой номинации за наградата Еми. Покрай финала се надигна и буря от възмущение – верните фенове на Мартин се почувстваха излъгани от развръзката и в официално обръщение към тв канала поискаха да снима отново последната серия. Подписката съдържа вече повече от милион имена.

Прочетете още

398839922_313436734764822_4235536990062686847_n

Александрина Крушарска обяви нова книга

Безсмъртните сърца ще затуптят в началото на лятото Лекар по образование, Крушарска нашумя със своята …