Начало / Любопитно / Британската полиция издирва Властелина на пръстена

Британската полиция издирва Властелина на пръстена

Фотография във фейсбук предизвика смях и объркване

yorkshire-police-lord-of-the-rings

Полицаите от Северен Йоркшър били убедени, че си вършат работата както трябва, когато публикували снимка на откраднат пръстен, за да открият собственика му. Единственото, което им убягнало, било това, че става дума за копие на славния пръстен на Саурон, около който се върти сюжетът във „Властелинът на пръстените”.

За нещастие, не можахме да открием собственика и да му върнем пръстена – се казва в съобщението на полицията. – Понеже става дума за характерно бижу, предполагаме, че някой ще разпознае производителя и така ще достигнем до истинския притежател.

Онова, което затруднило полицаите, всъщност са буквите тенгва, използвани от елфите в книгата на Толкин. Надписът върху самия пръстен също е повече от добре познат на всички почитатели на фентъзито: „Единствен пръстен ги владее, Единствен той ще ги открие…

EPpiRKaUEAAO_0O

Полицията била залята от шеги и закачки, сред които и информацията, че пръстенът е изкован от Саурон, че дълго време е бил в неизвестност и често е сменял своя притежател. Колегите на йоркширските полицаи от Кингстън също използвали случая, че да се позабавляват.Можем да ви помогнем – се казва в тяхното съобщение. – Един от първоначалните собственици е някой си Смеагол. Живее близо до река Андуин.” Други пък започнали да дават съвети на полицаите какво да правят с пръстена – например да го занесат в Мордор и да го хвърлят в огнената пропаст. „Едва ли искате да го върнете на първия му притежател!”, гласи един от коментарите.

Десетките хиляди коментари принудили полицаите от Северен Йоркшир да направят ново изявление: „Благодарим ви. Очевидно трябва да поработим върху познанията си. Но наистина с радост ще върнем пръстена на неговия собственик.” А като се има предвид небивалия интерес към случая, може и да успеят!

Лира.бг по материали от Полицията в Северен Йоркшър

Прочетете още

225784_b (1)

Евтина, а ценна книга!

„Дневник на едно поклонничество„ е петият роман на Джером К. Джером след обичаните „Празни мисли на един …