Начало / Читателски дневник / Пет книги, по-горещи от „50 нюанса сиво”

Пет книги, по-горещи от „50 нюанса сиво”

Ако книга ви прави компания на 14 февруари, нека е… без табута

01

Подготовка за празника:  „Еуфория” на Силвия Дей

Ясно е, че най-хубавите моменти са онези, които сътворяваме сами за себе си. А за целта първо се нуждаем от превъзходно настроение. При Силвия Дей е достатъчен и един абзац, за да се озовем внезапно на върха. Кралицата на еротичните трилъри спечели почитателите на горещи сцени с трилогията си „Кросфайър”. Сама казва, че идеалната книга е онази, която ви кара да забравите кога слънцето е залязло и е изгряло отново. Така че се потопете в нейната „Еуфория” и… горещите моменти скоро ще ви залеят.

02

Вълнуващи фантазии: „Обяснение в омраза” от Ви Кийланд и Пенелъпи Уорд

Нали знаете, щипка гняв прави любовния танц още по-първичен… И точно на това залагат Ви и Пенелъпи. Интересното е, че по правило книгите им се отличават с разголените мъже на кориците, но явно такъв стил не минава при нас и затова „Обяснения в омраза” изглежда по-скоро воайорско-еротична в българската си версия. Иначе е ясно, че любовта е в центъра на всеки техен сюжет, а героите им са много, много секси.

03

Безсънна нощ: „Момиче от календара” Одри Карлан

Даже да заспите над някоя от страниците на „Момиче от календара”, сънищата после със сигурност ще са… мокри. Но вината носи Миа, главната героиня и по стечение на обстоятелствата – елитна компаньонка. Иначе самата авторка си е изградила слава на писател, който не пести горещите моменти в книгите си. Симпатичната блондинка казва, че ги измисля винаги с чаша вино край лаптопа, така че по същия начин можем да зачетем „Момиче от календара” и ние!

04

На тъмно: „Изваяни в страст” от Анри Ардел

Може да се каже, че „Изваяни в страст” е прабаба на „50 нюанса сиво”, защото книгата се ражда в съвсем друга епоха, но пък каква любов предлага само… Младо момиче се влюбва в талантлив скулптор и решава да свърже живота си с неговия завинаги. Книгата всъщност сваля табута, без да падне и една дрешка, но именно такова писане разпалва въображението. Както става често в живота, самата Анри Ардел води самотен живот, но пък описва любовта по 101 начина в книгите си.

05

Легло от рози: „Свързани” на Ема Чейс

Книга, пълна с тайни и еротични моменти, които помагат между другото и за нещо важно… Да теглите чертата под собствената си връзка и да прецените какво чувствате към своята половинка. Сега е моментът да сложите на очите ѝ превръзка, а леглото да засипете с розови листа. „Свързани” може да четете и заедно, макар че е твърде вероятно книгата съвсем скоро да бъде оставена настрана, а в тъмното да се роди вашият собствен роман, изтъкан от страст и въздишки.

Пет за любовта от Краси Проданов

Прочетете още

newsletter_m

Ухание от хубави книги през март

Ето заглавията, които ще са най-търсени този месец в „Хеликон“ „ТАТЯНА ЛОЛОВА от А до …