Начало / Любопитно / Предимството да купиш книга от летище

Предимството да купиш книга от летище

Книжарска верига връща половината пари, ако изчетете книгата по време на полета
reading-book-at-airport

Идва лятото, идва сезонът на пътуванията. Всеки пътуващ човек (освен може би Бил Гейтс – прочетете тук още) със сигурност се е оказвал на летище, отчаян от факта, че е забравил да си вземе достатъчно книги за целия си престой. Всички големи и уважаващи себе си летища са предвидили този проблем и имат на територията си книжарница. Но идва нов проблем – какво да изберем?

Този въпрос занимава и Меган Джоунс от електронното издание на Reader’s Digest. „Искате да изберете някой нов бестселър, който да четете по време на полета си, но не сте сигурни за какво да дадете парите си? Този материал ще промени мисленето Ви!“, пише Джоунс.

Ако пътувате много, вероятно сте забелязали, че всички книжарници по летищата много си приличат. Всички имат почти еднакво лого, цели витрини със снаксове за полета и – разбира се, камари нови книги. Съществува огромна вероятност да грабнете някоя от тях и да я прочетете от начало до край по време на дългия си полет.

Налице е обаче и дребна подробност – книгите там са малко скъпи. Струва ли си да хвърлите толкова пари само за да преборите скуката във въздуха? Почти същото е странното положение с купуването на електроника на летището.

read-and-return-paradies-legardere-1

В срок от шест месеца имате право да върнете книгата, която сте взели от книжарницата на летището. И ще получите половината от парите си

Повечето от тези почти еднакви летищни книжарници всъщност имат един и същ собственик – компанията Paradies Lagardère. Всички участват в една програма, наречена „Прочети и върни“. Да, при всички има такава опция – предлагат ви срок от шест месеца да прочетете книгата и да я върнете в същата или друга книжарница от веригата Paradies Lagardère. И когато го направите, може да получите половината от похарчените пари. Готино, нали?

Затова, ако тръгнете нанякъде и не сте се запасили с четива предварително, а случайно видите книга, която много искате да прочетете, вземете я и я прочетете по време на полета (или докато пътувате), а когато се върнете на летището, може да получите половината от парите за нея обратно и да я оставите в книжарницата. Изберете си друга книга, която много искате да прочетете. А книжарите ще продадат вашия екземпляр на някой друг запален, но разсеян читател, на половин цена.

И така, възможности има.

Но все пак, за да не разчитате на случайността, далеч по-добре е да подходите именно като Бил Гейтс и винаги да носите книга с вас! Дори няколко в повече от тези, които сте в състояние да прочетете по време на пътуването!

Лира.бг по материали от RD.com

Прочетете още

2721454_b

Матю Пери предрича края си в своята книга

Автобиографичната история четем сега с нови очи Интересът към телевизионния Чандлър – или Матю Пери …