Начало / България / Вкусна война срещу дебелофобите

Вкусна война срещу дебелофобите

214036_b„Създали сме общество, в което последователите на чистото хранене, здравните фанатици, дебелофобите и всички, които пробутват рестриктивни диети, имат имидж на добродетелни и свестни хора. Време е да разкрием истинския им облик – повърхностни, предубедени, безотговорни и грешащи.“

Антъни Уорнър е професионален майстор-готвач, посветил живота си на насладата от храната и на борбата срещу драстичните хранителни режими. Живее в Нотингамшир и списва блога angry-chef.com, който го вдъхновява за книгата му „Гневният майстор-готвач“. Води редовни рубрики в „Ню Сайънтист“ и „Пул“, а за блога му са писали „Гардиън“, „Мейл он Съндей“ и „Телеграф“.

В стремежа си да покаже същността на храната като празник, Уорнър обявява война на псевдонаучните идеи за ограничения. Смело изобличава лъжците и шарлатаните и излага на показ безумията им. Привърженик на здравословното и балансирано хранене, той си поставя за цел да разкрие опасностите от модните диети и да разпространява послания за любов към кулинарията. „Гневният майстор-готвач“ (изд. „Прозорец“) ни насърчава да прегърнем богатото разнообразие, което предлага светът на гастрономията. И най-важното – да приготвяме храна, която кара сърцето да запее.

Прочетете още

livre-histoire-damour-coeur

Любовта минава през стомаха и… хубавите книги

Заглавия, които носят практична помощ на влюбените Знаете хубавата стара приказка, че любовта минава през …