Начало / Критика / Живот на бавни обороти

Живот на бавни обороти

Йоана Тачева, „Хеликон Пловдив – Център“

213643_bКнигата ‘’Bella Figura’’ е приказна, но същевременно напълно реална история на една жена в търсене на себе си, а именно – журналистката Камин Мохамади. Историята й е толкова съблазнителна и красива, че се чете на един дъх. Това е нейният разказ за италианския начин на живот, ценностите на италианците, тяхното ежедневие и пъстрия им характер.

Родом от Иран, Камин е принудена да напусне своя земен рай и да заживее на бързи обороти в Лондон. Въпреки успешната си кариера и хубавия апартамент, тя е вечно стресирана и самотна, не спира да пълнее въпреки най-нашумелите диети, и въобще… не е щастлива.

Повратна точка в живота на авторката настъпва, когато губи всичко и заминава за Флоренция. Едно от първите неща, които вижда, е квартално пазарче, отрупано с плодове и зеленчуци, те мигом връщат спомена й за дома. Постепенно Камин забавя темпото, научава например, че италианците никога не пият кафето си в картонени чашки, и така се запознава с la bella figura – италианската рецепта за щастлив живот. Там, във Флоренция, тя открива различни форми на любовта – от една страстна и изпепеляваща афера, която я оставя с разбито сърце, до онова истинско, силно и непринудено чувство, в което намира себе си и своето щастие. Освен това ни повежда на живо кулинарно пътешествие през италианската кухня, споделяйки всеки неин характерен нюанс. И за да сме ние, читателите, напълно удовлетворени, прилага рецептата на ястията, които описва. Какво още ни е необходимо? Понякога добрият вкус  е всичко, което търсим в един роман. Насладете му се!

Прочетете още

файл за изтегляне

Четворката на юни

С настъпващото лято и емоциите постепенно се нажежават Как например германка, расла в Бавария, може …