Начало / Свят / Правят филмова поредица по книги на Паулу Коелю

Правят филмова поредица по книги на Паулу Коелю

Paulo-Coelho-Hd-PhotosТворби на Паулу Коелю ще бъдат адаптирани за телевизионната аудитория от продуцента на сериала „Американски богове”  по едноименната книга на Нийл Геймън. Това съобщи сайтът Deadline.

Световно известният бразилски писател е подписал ексклузивен договор за реализацията на първата телевизионна поредица, базирана на някои от най-известните му творби.

Сериалът ще бъде в жанра криминален трилър и ще се базира на елементи и персонажи от „Демонът и сеньорита Прим”, „Вещицата от Портобело”. Продукцията още няма обявено име, но създателите й разкриват, че водещият персонаж ще бъде млад свещеник в търсене на изкупление, който е изключен от църквата, беглец от закона и преследван от влиятелна престъпна фамилия. Намесена е и агентка на ЦРУ, мистериозни сили и неподозирани връзки. Очаква се Коелю лично да представя и да споделя мнението си за всеки епизод, той ще бъде въвлечен и в процеса на създаването на сериала. Все още обаче не е ясно кой ще поеме писането на амбициозния сценарий.

„Коелю е изключително продуктивен, провокативен и социално ангажиран писател. Неговите истории ни дават непознат поглед върху света, потапят ни дълбоко в собствената ни същност, в търсенето ни на надежда, вдъхновение и социална промяна”, заявява Данте Ди Лорето, президент на филмовото студио Scripted Entertainment, ангажирано с проекта.

„Демонът и сеньорита Прим” разказва за беден барман в малко село, чиято сделка с дявола води до неочаквани промени. „Брида” разказва за пътя на едноименната героиня към мъдростта. „Вещицата от Портобело” пък представя историята на млада жена, изоставена от майка си при раждането. Въпреки това най-известната творба на бразилеца си остава „Алхимикът”, която е преведена на над 80 езика и е продадена в над 200 милиона копия по целия свят. Коелю има и силно онлайн влияние с над 29 милиона последователи във Фейсбук и още 15 милиона – в Туитър. Класация от 2015 г. за световните лидери го нареди на второ място по влиятелност, веднага след Папа Франциск.

„Милиони хора откриват универсалните ценности в творбите на Паулу Коелю. Ние искаме да отбележим неповторимата му визия и да съберем елементи от неговото творчество в разтърсващо, ново, епично пътуване и това ни вълнува изключително”, казва продуцентът на бъдещата продукция Лорънс Боуен.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

henry-co-568066-unsplash

Годината на Прасето е за добротворство и хубави книги

Главните й характеристики ще са изобилието, оптимизма и удовлетворението… Ще откриваме всичко това в живота, а …